Wimbledon

Atac rusesc în „sferturile” de la Wimledon: Rublev și un debutant. Video: Una dintre cele mai spectaculoase mingi din istoria tenisului

Cea mai mare surpriză din actuala ediție de la Wimbledin a avut loc duminică. Rusul Safiullin, aflat la periferia Top 100 mondial a ajuns în sferturile de finală. Un alt nume din Rusia, de data aceasta unul consacrat - Andrey Rublev -  a avansat și el oferind una dintre cele mai spectaculoase mingi din istoria tenisului.

 

Rublev a fost autorul loviturii de mai sus, care i-a adus două mingi de meci ajutându-l să închidă partida. Rusul a sărit după minge, iar adversarul său a rămas pe loc pentru că nu mai credea că se poate returna așa ceva. Lovitura, din aer, a intrat în teren, spre stupefacția tuturor. Chiar John McEnroe, expertul de tenis al Eurosport, a declarat că așa ceva nu a mai văzut niciodată. După meci, Rublev a declarat că probabil așa ceva nu va mai reuși vreodată, pentru că „lovitura a fost din noroc”.

Rublev l-a învins pe jucătorul din Kazahstan, Alexander Bublek, 7-5 6-3  6-7(6-8)  7-6(5-7) 6-4. 

Surpriza turneului a fost realizată de rusul Roman Safiullin. În vârstă de 25 de ani, la prima participare la Wimbledon, el s-a calificat în sferturile de finală, clasat pe locul 92 ATP. El l-a învins pe canadianul Shapovalov, 3-6 6-3 6-1 6-3. Safiullin se putealăuda până acum cu două tururi doi de Mare Șlem, ambele în 2021 la Australian Open și Roland Garros. 



Atac rusesc în „sferturile” de la Wimledon: Rublev și un debutant. Video: Una dintre cele mai spectaculoase mingi din istoria tenisului