Tenis

Victorie uriasa pentru Simona Halep in sferturi la Cincinnati. A pus-o la respect pe Johanna Konta

Sursă foto: twitter.com/CincyTennis

Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului de la Cincinnati pentru al treilea an la rand dupa o victorie in doua seturi la Johanna Konta, prima obtinuta in fata britanicei in circuitul WTA. Meciul a fost live text aici.

Halep s-a impus cu 6-4, 7-6 (1) la capatul uneia dintre cele mai bune partide din acest an, un meci in care a reusit sa-si revina pe finalul setului secund si sa anuleze orice speranta a adversarei de a trimite meciul in decisiv.

Konta salvase nu mai putin de cinci mingi de meci si parea ca meciul se indreapta spre un deznodamant pe care l-am mai vazut in acest an la Miami si Wimbledon, cand Halep a avut un set in fata si a pierdut apoi in decisiv.

N-a mai fost cazul acum, iar Halep va juca pentru un loc in finala de la Cincinnati contra lui Sloane Stephens. Cealalta semifinala le va opune pe Karolina Pliskova si Garbine Muguruza.

Halep poate deveni numarul unu mondial daca obtine titlul la Cincinnati.

Inceputul meciului a fost unul dominat de Konta, jucatoare care avea sa obtina si primul break trecand la conducere, cu 2-1. A urmat o serie de patru game-uri la rand pentru Halep, care s-a distantat la 5-2 dupa un game sapte cu revenire de la 0-40.

Konta a supravietuit in primul set cu un game alb pe propriul serviciu, dupa care i-a luat break-ul lui Halep, nu inainte de a fi salvat o minge de set.

A fost primul moment in care Darren Cahill a coborat la banca Simonei si i-a cerut acesteia sa ramana pozitiva in joc, iar efectele s-au vazut imediat. Halep a inchis primul set cu un break la zero.

Setul al doilea a fost inceput de Konta cu un break, al treilea in meci din 12 sanse avute, insa Halep egala rapid cu un voleu castigator la o scurta incercata de britanica.

Au urmat momente de dominare din partea Simonei Halep, care s-a distantat la 4-1 cu break in fata dupa un forehand spectaculos din alergare. Konta a ramas in meci cu un game la zero, dar Halep avea sa-si faca la randul sau serviciu (5-2), in pofida unui procentaj scazut la prima minge.

La 5-3 Halep a avut doua mingi de meci pe serviciu, insa vaduvita de prima minge in teren a fost prada usoara pentru o Konta extrem de motivata de a reveni in meci.

Finalul setului secund s-a jucat foarte strans, cu Halep care a salvat doua mingi de break la 5-5 revenind la conducere intr-un moment extrem de important al meciului.

Au urmat alte trei mingi de meci ratate de Halep, de aceasta data la primire intr-un game castigat de Konta cu revenire neverosimila de la 0-40.

S-a ajuns astfel in tie-break unde Halep s-a adunat exemplar si nu i-a lasat adversarei decat un singur punct. La 6-1 Halep avea alte cinci mingi de meci, insa n-a avut nevoie decat de prima si a pus capat cosmarului numit Konta cu un forehand castigator.



Victorie uriasa pentru Simona Halep in sferturi la Cincinnati. A pus-o la respect pe Johanna Konta