Tenis

Asa am trait Halep contra Konta in sferturi la Cincinnati

Aflata pentru al cincilea an consecutiv in sferturile turneului WTA Premier de la Cincinnati, Simona Halep a avut parte de un test dur contra britanicei Johanna Konta.

LIVE Halep - Konta 6-4, 7-6

SET 2, 7-6 Halep a condus cu 3-0 in debutul tiebreak-ului cu avantajul serviciului, distantandu-se apoi la 4-1. Konta a comis o dubla care i-a oferit Simonei alte cinci mingi de meci. Halep a inchis partida cu un forehand in lung de linie.

SET 2, 6-6 Trei mingi de break si meci pentru Halep. Prima anulata cu un serviciu pe linie, apoi Konta pune un as cu serviciul doi, dupa care a returnat mult afara. Konta si-a adjudecat pana la urma game-ul dupa o batalie de aproape opt minute.

SET 2, 6-5 Ce moment! Halep salveaza doua mingi de break si revine la conducere cu un as.

SET 2, 5-5 Konta isi face serviciul si egaleaza incredibil de la 2-5 si doua mingi de meci pentru Simona.

SET 2, 5-4 Doua mingi de meci Halep la 40-15. Konta le salveaza cu doua forehanduri castigatoare la totul sau nimic. Fara ajutorul primului serviciu, Halep a fost prada usoara pana la urma pentru o Konta extrem de motivata sa ramana in meci.

SET 2, 5-3 Konta ramane in meci si o obliga pe Halep sa inchida cu serviciul.

SET 2, 5-2 Defensiva de fier din partea Simonei care castiga un game de serviciu foarte important. La 30-15 s-a repetat o minge intoarsa de Konta dupa reluarea oficiala.

SET 2, 4-2 Konta intrerupe seria de patru game-uri la rand a Simonei cu un game la zero. Primul game de serviciu pentru Konta in acest set.

SET 2, 4-1 Se aduna erorile nefortate in dreptul britanicei si Halep se desprinde pe tabela.

SET 2, 3-1 Deplasare formidabila din partea Simonei si jucatoarea noastra reuseste un nou break dupa un forehand superb din alergare.

SET 2, 2-1 Halep trece la conducere dupa cel mai bun game al sau la serviciu.

SET 2, 1-1 Scurta incercata de Konta la care Halep ajunge si inchide punctul cu voleu castigator in lung de liniei. Re-break Halep.

SET 2, 0-1 Halep isi pierde pentru a treia oara serviciul in meci.

SET 1, 6-4 Din nou Halep renaste dupa sfaturile lui Cahill si jucatoarea noastra inchide primul set cu un break la zero.

SET 1, 5-4 Halep a inceput cu o dubla si in continuare s-a vazut vaduvita de primul serviciu, astfel ca britanica ajungea la 40-15 cu doua sanse de break. Halep a gasit asul la timp egaland scorul, dupa care Konta a dat afara cu reverul. In ofensiva totala, Halep a ratat prima minge de set cu un forehand mult afara. Konta a reusit break-ul cu un forehand castigator.

SET 1, 5-3 Konta ramane in set dupa un game la zero.

SET 1, 5-2 Retur pe linie si Konta face rost rapid de trei mingi de break. Pe Halep n-o ajuta primul serviciu, dar cele trei mingi sunt salvate pe erorile britanicei. Halep inchide game-ul dupa cinci puncte la rand.

SET 1, 4-2 Game-ul cu cele mai spectaculoase schimburi de pana acum. Konta anuleaza o minge de break cu o venire in fata, dupa care Halep ajunge la o scurta si reuseste o lovitura superba de trecere. Break-ul este obtinut pana la urma.

SET 1, 3-2 Halep profita de un forehand trimis afara de Konta si revine la conducere dupa un game in care s-a vazut impinsa la avantaje de la 30-0.

SET 1, 2-2 Halep replica imediat cu doua mingi de break. Prima ratata cu un forehand afara. Konta trimite afara cu reverul, minge confirmata de hawk eye.

SET 1, 1-2 Returul face diferenta in favoarea britanicei. Break reusit de Konta care profita de al doilea serviciu al Simonei.

SET 1, 1-1 Konta egaleaza scorul dupa un game in care Halep a obtinut un singur punct la primire.

SET 1, 1-0 Halep castiga primul game al meciului, nu inainte de a fi salvat o sansa de break. Konta e agresiva inca din debut.

2:26 Incepe meciul cu Halep la serviciu. Este ultimul sfert de finala, invingatoarea urmand a juca in semifinale cu Sloane Stephens din Statele Unite.

2:23 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire.

Va fi a patra intalnire intre cele doua in acest an, dupa cele de la Miami, meciul de Fed Cup Romania - Marea Britanie si Wimbledon.

Konta a castigat doua dintre intalnirile din 2017, singura victorie a Simonei fiind obtinuta la Fed Cup.

La general Konta are avantaj, 3-2. De retinut ca pana acum Halep n-a invins-o niciodata pe Konta in circuitul WTA. 



Asa am trait Halep contra Konta in sferturi la Cincinnati