Tenis

Sorana Cirstea s-a calificat in finala de la Strasbourg. A revenit de la set pierdut contra unei favorite!

Pentru a doua oara in acest an Sorana Cirstea va juca pentru titlul unui turneu din circuitul mondial WTA.

Asa am trait meciul Cirstea-Linette

Prima data s-a intamplat la Istanbul, unde Sorana Cirstea a obtinut titlul dupa o finala cu Elise Mertens.

Jucatoarea originara din Targoviste s-a calificat acum in ultimul act la Strasbourg, turneu pregatitor pentru Roland Garros.

In prima dintre semifinalele programate, vineri, Cirstea a trecut de poloneza Magda Linette, a 8-a favorita, cu 3-6, 6-4, 6-2.

Un singur break a facut diferenta in primul set, unul in care poloneza a condus in permanenta si a profitat de singura minge de break avuta.

Cirstea a condus pentru prima data in debutul setului secund. Au urmat apoi mai multe break-uri de ambele parti, Cirstea rezistand presiunii dupa ce a fost condusa in doua randuri (1-2 si 2-3).

A preluat conducerea (4-3 si 5-4), pentru a forta break-ul si a trimite meciul in setul decisiv.

Un set al treilea pe care Cirstea l-a dominat autoritar, impunandu-se cu un 6-2 care nu a lasat prea multe sperante pentru Linette.

Cele zece puncte direct castigatoare care le-au despartit pe cele doua (24-14) au facut pana la urma diferenta in favoarea Soranei.

Reactie la cald

“A fost un meci foarte dificil. Ambele am jucat foarte solid. Chiar daca am pierdut primul set, am simtit ca am jucat bine si ca o pot face si mai bine. A trebuit sa fiu inteligenta pe teren si sa gasesc solutii.

“Viteza a fost mare, ambele am lovit puternic si atunci nu e usor sa schimbi directia. Acesta a fost motivul pentru acele diagonale.

“Sunt foarte bucuroasa. Am venit aici fara sa stiu cum ma voi simti pe teren, fara prea mari asteptari”, a spus Cirstea dupa meciul castigat cu Linette.

In finala programata sambata Cirstea o va intalni pe invingatoarea meciului dintre Barbora Krejcikova (Cehia) si Jule Niemeier (Germania).



Sorana Cirstea s-a calificat in finala de la Strasbourg. A revenit de la set pierdut contra unei favorite!