Tenis

Simona Halep invinsa de Maria Sharapova dupa o lupta titanica de aproape trei ore

Sursă foto: twitter.com/usopen

Beneficiara a unui wild card la US Open, primul turneu de Mare Slem in care evolueaza in ultimele 19 luni, Maria Sharapova a eliminat-o in runda inagurala pe Simona Halep, favorita numarul doi, cu 6-4, 4-6, 6-3, dupa un meci de doua ore si 44 de minute. Meciul a fost live text aici.

Aceasta a fost a saptea victorie din tot atatea meciuri obtinuta de Sharapova in disputele cu Halep.

Inca de la inceput Maria Sharapova a aratat un tenis extrem de agresiv, aceasta reusind nu mai putin de sase puncte direct castigatoare in primele trei game-uri ale meciului. Halep a beneficiat de prima minge de break la 1-1, sansa anulata de Sharapova dupa un game de opt minute.

Asa cum era de asteptat, rusoaica a abordat meciul ofensiv, jucand aproape fiecare minge la limita. Astfel, dupa doar trei game-uri fosta lidera mondiala ajunsese deja la zece erori nefortate.

Punct senzational reusit de Halep in game-ul patru (1-2) la minge de break. Supusa la o defensiva totala si alergata dintr-o parte in cealalta a terenului, Halep a ajuns fabulos la fiecare minge si a fortat-o pe Sharapova sa trimita cu voleul in fileu. O minge care a smuls aplauze la scena deschisa. In cele din urma Sharapova reusea in acel game primul break al meciului, facand ravagii cu returul pe serviciul doi al Simonei.

Citește și... Statisticile meciului Halep - Sharapova. Cifre impresionante in dreptul rusoaicei

Halep avea sa revina in game-ul urmator si sa castige in premiera pe serviciul advers (2-3), insa Sharapova a refacut diferenta de doua jocuri cu un al doilea break consecutiv. Meciul a ramas in echilibru, iar Halep si-a luat break-ul inapoi (3-4) profitand de o dubla greseala a adversarei si o eroare nefortata.

Dupa patru break-uri la rand, cate doua de fiecare parte, Halep a reusit sa-si castige game-ul de serviciu si sa egaleze scorul (4-4), nu inainte de a fi salvat mingea care ar fi dus-o pe Sharapova la 5-3 pe tabela.

Sharapova si-a adjudecat in cele din urma primul set dupa fix o ora de la primul serviciu, reusind un forehand castigator care i-a adus break-ul. Aceasta dupa ce jucatoarea din Rusia isi castigase la 4-4 serviciul cu un rever castigator intr-un punct in care Halep returnase bine pe mingea a doua.

Rusoaica a continuat sa controleze jocul si Halep a salvat in extremis break-ul in game-ul doi al setului secund, cu revenire fabuloasa de la 15-40. A doua favorita a turneului n-a mai avut ce face in urmatorul game de serviciu, astfel ca Sharapova se distanta la 3-1 pe tabela.

Minge de break ratata de Halep in game-ul cinci, dupa care Sharapova s-a dezlantuit cu trei puncte adjudecate cu prima minge de serviciu. Astfel, rusoaica se distanta la 4-1 la adapostul unui singur break.

Nu mult a lipsit ca Sharapova sa se desprinda la 5-1 cu serviciul, Halep reusind sa salveze break-ul in extremis, dupa care a castigat la zero pe serviciul advers provocand rumoare in tribune. Halep a servit sub presiune la 3-4 si a salvat doua mingi de break egaland scorul dupa o revenire spectaculoasa.

Jucatoarea noastra a reusit apoi break-ul prin care prelua conducerea (5-4) si inchidea setul dupa un game urias in care a salvat nu mai putin de cinci mingi ale Mariei Sharapova de a castiga contra serviciului. Halep a intors game-ul in favoarea sa dupa un as venit in cel mai potrivit moment cand jocul era in cumpana si Sharapova presa puternic la retur.

Sharapova si-a luat pauza de vestiar inaintea setului decisiv, in timp ce Halep a ramas pe teren exersand serviciul. Rusoaica a revenit hotarata de la cabine si s-a distantat la 3-0 si 4-1 cu break in fata. Un 4-1 de la care Halep intorsese soarta setului secund, insa de aceasta data Sharapova si-a tinut serviciul cu un as pe mingea a doua pastrand diferenta la 5-2.

Halep a ramas in meci si a ratat o sansa uriasa de break cu un forehand care s-a oprit in plasa fileului. Sharapova a pus apoi un al doilea serviciu incredibil in teren si a fortat-o pe Simona sa gresesca decisiv.



Simona Halep invinsa de Maria Sharapova dupa o lupta titanica de aproape trei ore