Tenis

Simona Halep, eliminata de la Wimbledon. Rateaza primul loc WTA

Sursă foto: twitter.com

Invinsa in trei seturi de Johanna Konta in sferturile turneului de la Wimbledon, Simona Halep a ratat sansa accederii pe primul loc in clasamentul mondial WTA. Meciul a fost live text aici.

Konta a castigat meciul dupa 2 ore si 38 de minute, cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

In tiebreak-ul setului secund Halep a condus cu 5-4 si a avut serviciul de doua ori. Konta a castigat urmatoarele trei puncte si a trimis meciul in decisiv.

Practic acolo s-a scris soarta meciului, chiar daca in decisiv Halep a tinut aproape si a ratat sansa de break la scorul de 1-0 in favoarea ei.

Konta a rupt echilibrul si s-a distantat hotarator la 4-2. Halep n-a mai reusit sa puna probleme pe serviciul britanicei, care o va intalni pentru un loc in finala pe Venus Williams, 37 ani.

Primul set

Halep a inceput mai bine meciul si s-a distantat la un 3-0 si 4-1 cu break in fata, insa Konta a revenit ulterior si a egalat scorul dupa opt jocuri.

Extrem de atenta la jocul sau, Halep nu i-a oferit adversarei decat trei puncte in tot setul inaugural, pe care in cele din urma avea sa-l transeze cu 7-2 in tie-break, dupa ce am bele jucatoare si-au castigat game-urile de serviciu.

Konta la conducere

Setul al doilea a stat in permanenta sub semnul echilibrului, cu mentiunea ca britanica a fost tot timpul la conducere. 

Halep a trebuit sa alerge dupa adversara si sa egaleze de fiecare data. S-a ajuns din nou in tiebreak, unde Halep a avut sansele ei la 5-4.

Serviciul nu a ajutat-o pe Simona in acel moment de cumpana, iar Konta a simtit slabiciunea jucatoarei noastre de a inchide un meci care i-ar fi adus primul loc in clasamentul mondial.

Britanica a fortat intrarea in decisiv, unde si-a apropiat victoria cu un singur break diferenta.



Simona Halep, eliminata de la Wimbledon. Rateaza primul loc WTA