Tenis

Asa am trait: Simona Halep cu Johanna Konta in sferturi la Wimbledon

Sursă foto: twitter.com

Pentru a treia oara in decurs de o luna Simona Halep a disputat un meci cu primul loc mondial pe masa. S-a intamplat in finala de la Roland Garros, pierduta la Jelena Ostapenko, si apoi la Eastbourne.

FINAL Halep - Konta 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6 - click pentru streaming live

INFO: Toate meciurile de la Wimbledon se pot viziona cu streaming live pe Betano.com, daca esti membru si detii un sold de minimum 50 de bani (0,50 lei).

SET 3, 4-6 Meciul se incheie urat. Chiar in timpul schimbul, la minge de meci, cineva din tribune a scos un tipat, Halep s-a oprit din alergare si a trimis vizibil nemultumita in fileu.

SET 3, 4-5 Halep scapa si ea repede de game-ul in care a servit. Din nou fara punct pierdut, dar game-ul care urmeaza va fi unul colosal.

SET 3, 3-5 Konta raspunde la randul ei cu un game la zero. Nimic de facut.

SET 3, 3-4 Game extrem de rapid adjudecat de Halep la zero pe propriul serviciu.

SET 3, 2-4 Halep o scapa pe Konta dupa un game in revenise de la 40-0 cu doua puncte la rand.

SET 3, 2-3 Konta rupe echilibrul in decisiv cu break. Halep a ratat lovitura de forehand din alergare.

SET 3, 2-2 Forehand scapat in afara terenului si Konta egaleaza. Fiecare punct capata o greutate aparte in acest decisiv. Se joaca de aproape 2 ore si jumatate.

SET 3, 2-1 Halep isi castiga serviciul de o maniera categorica si pune presiune pe Konta.

SET 3, 1-1 Minge de break anulata de Konta cu un forehand pe linie. Cata sansa pe britanica la acest schimb! Game-ul s-a prelungit, Konta face pasul spre fileu si inchide in cele din urma cu un voleu castigator. Se joaca la o intensitate iesita din comun.

18:11 Incepe setul decisiv cu Halep la serviciu.

TIEBREAK: Halep conduce cu 3-1, dar Konta recupereaza minibreak-ul cedat anterior si egaleaza (3-3) la schimbarea terenului. Minibreak Halep la 5-4, insa jucatoarea noastra pierde urmatoarele trei puncte si meciul intra in decisiv.

SET 2, 6-6 Game la zero inchis de Halep cu un serviciu as. Avem al doilea tie-break dupa alte 51 de minute de joc.

SET 2, 5-5 Halep scapa din nou dintr-un game complicat, un game de mare lupta. Konta a ratat voleul la avantaj pentru Simona.

SET 2, 4-5 Un game pe muchie de cutit. La 30-30 Halep a avut o sansa, dar Konta s-a scos cu serviciul si ramane la conducere. Presiunea se muta pe Simona.

SET 2, 4-4 Doua mingi de break Konta dupa un forehand de totul sau nimic in diagonala terenului. Halep iese in extremis din dificultate intr-un game critic.

SET 2, 3-3 Halep castiga pe propriul serviciu fara probleme. La 40-0 Halep si-a permis o scurta intoarsa in extremis de Konta. Un punct care in cele din urma n-a contat.

SET 2, 2-3 Konta isi face serviciul in prelungiri. Halep a tinut aproape pana la 40-40.

SET 2, 2-2 Game extrem de rapid reusit de Simona, un game la zero pe propriul serviciu in care am avut si un as.

SET 2, 1-2 Halep revine de la 40-0 pentru Konta, dar este prinsa pe contre pied dupa un prim serviciu bine plasat al britanicei.

SET 2, 1-1 Doua mingi de break salvate de Halep, jucatoarea noastra revenind de la 15-40 cu patru puncte uriase la rand.

SET 2, 0-1 Konta nu renunta la lupta si revine de la 0-30 in acest prim game al setului secund.

TIEBREAK: Halep face primul mini break si conduce 2-1 dupa o minge intoarsa gresit de centralul Nouni. Halep pierde avantajul cu o dubla greseala (3-2). Halep o obliga pe Konta sa greseasca dupa o deplasare fabuloasa pe teren si englezii isi pun mainile in cap (4-2). Contre pied cu dreapta in diagonala si sunt patru mingi de set la 6-2. Halep inchide setul cu un joc agresiv dupa 51 de minute aprig disputate.

STATISTICA: Doar 3 erori nefortate comise de Halep in primul set fata de cele 12 ale adversarei.

SET 1, 6-6 La doua puncte de set s-a aflat Halep, dar a jucat prea scurt si Konta trimite setul in tie-break.

SET 1, 6-5 Halep inchide fabulos game-ul in care a servit cu un voleu castigator de forehand.

SET 1, 5-5 Setul se prelungeste dupa game-ul castigat de Konta. La 15-15 Halep a contestat o minge care a fost data in teren pentru cativa milimetri.

SET 1, 5-4 Cel mai bun game al Simonei in acest meci. Serviciu impecabil de aceasta data si o aparare prin care o obliga pe Konta la eroare.

SET 1, 4-4 Konta revine de la 0-30 si egaleaza cu un prim serviciu fabulos. Meciul se echilibreaza dupa 30 de minute de la start.

SET 1, 4-3 Moment dificil pentru Halep care isi pierde la zero game-ul in care a servit. Konta se dovedeste extrem de agresiva la fiecare schimb.

SET 1, 4-2 Game la zero pentru Konta pe propriul serviciu.

SET 1, 4-1 Konta forteaza cu returul si are minge de break. Halep serveste cu a doua minge, iar Konta trimite in plasa fileului. Halep iese din incurcatura si pastreaza avantajul break-ul obtinut anterior.

SET 1, 3-1 Primul game si pentru Konta dupa 16 minute de la startul partidei. 

SET 1, 3-0 Halep isi castiga game-ul de serviciu dupa o batalie apriga. Meciul e unul feroce inca de la inceput. Sunt polite de platit, cu siguranta, dupa acea confruntare de Fed Cup cu Marea Britanie.

SET 1, 2-0 Retur senzational reusit de Halep pe primul serviciu al adversarei la minge de break. Nicio sansa pentru Konta.

SET 1, 1-0 Halep castiga primul game cu un serviciu foarte bun. Konta si-a aratat agresivitatea inca de la inceput. De precizat ca ploua la Wimbledon si ca se joaca doar pe arena centrala, unde exista un acoperit retractabil.

18:14 Incepe meciul cu Simona la serviciu. Konta ataca fileul dupa primul schimb, dar Halep o paseaza cu un forehand in lung de linie.

18:07 Cele doua jucatoare au intrat pe teren. Kader Nouni este arbitru la centru. Un deja vu pentru Simona acest francez.

17:59 Venus Williams o invinge pe Jelena Ostapenko si ajunge in semifinale la Wimbledon. Pe terenul central urmeaza meciul Halep - Konta.

De aceasta data Halep se afla din nou la o victorie distanta de a urca pe prima pozitie a clasamentului WTA.

Meciul cu Johana Konta se anunta insa unul infernal de greu, Halep anticipand ca va trebui sa joace si impotriva publicului britanic.

Cele doua s-au intalnit ultima oara la Fed Cup, unde Halep a invins-o pe Konta pe teren propriu, pe zgura, la Constanta.

Konta are un sezon de iarba formidabil, cu 12 victorii in 14 meciuri.

Meciul Halep - Konta este al treilea in programul zilei de marti pe arena centrala de la Wimbledon, dupa intalnirile Adrian Mannarino - Novak Djokovic si Venus Williams - Jelena Ostapenko.

Partida care anticipam ca va incepe undeva dupa ora 17:00 va fi live text in aceasta pagina.



Asa am trait: Simona Halep cu Johanna Konta in sferturi la Wimbledon