Tenis

Simona Halep ajunge in sferturi la Wimbledon dupa eliminarea Victoriei Azarenka

Sursă foto: twitter.com/WTA

De doua victorii avea nevoie Simona Halep pentru a ajunge numarul unu mondial inaintea disputei cu Victoria Azarenka din optimile turneului de la Wimbledon. Primul pas a fost facut in urma succesului, scor 7-6 (3), 6-2, obtinut in fata jucatoarei din Belarus. Meciul a fost live text aici.

O victorie conturata in special dupa castigarea primului set la tie-break, un set in care Halep a dovedit o extraordinara capacitate de concentrare si revenire in momente dificile, cu spatele la zid.

Azarenka a condus in doua randuri cu break in fata, 2-0 si 4-2, dar de fiecare data Halep a revenit egaland scorul pe tabela.

S-a mers apoi cap la cap pana in tie-break, fiecare dintre jucatoare dominand autoritar schimburile in game-urile de serviciu.

Halep a fost jucatoarea mai concentrata in tie-break si a reusit doua minibreak-uri la rand prin care s-a distantat la un 6-2 decisiv. Jucatoarea noastra avea sa inchida setul dupa 53 de minute, cu 7-3 in tie-break.

Pierderea setului inaugural a afectat-o vizibil pe Azarenka, pentru care dintr-odata terenul a devenit mai mic si erorile nefortate s-au inmultumit intr-un ritm ametitor.

Halep a servit impecabil si n-a facut decat sa contabilizeze punctele venite practic cadou, peste 30 la numar (32), din partea unei adversare care s-a trezit la 5-0 pentru jucatoarea noastra. Halep a incheiat meciul cu 11 erori nefortate si 19 puncte direct castigatoare.

Un game la zero urmat de un break au facut ca Azarenka sa dea semne de revenire, cu o prima minge de meci salvata, dar Halep a pus presiune pe serviciul bielorusei si a inchis partida cu a patra sansa avut dupa un rever scapat in afara terenului.

Simona Halep joaca in sferturi cu favorita britanicilor Johana Konta, o jucatoare pe care a invins-o cel mai recent la Constanta in celebra de acum intalnire de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

Acum va fi cu totul alta poveste, Konta fiind o jucatoare solida pe iarba si care va avea de partea sa tribunele de la Wimbledon.

Pentru Halep miza va fi una uriasa, egalarea celui mai bun rezultat la Wimbledon si accesul pe prima pozitie in clasamentul mondial la inceputul saptamanii viitoare.



Simona Halep ajunge in sferturi la Wimbledon dupa eliminarea Victoriei Azarenka