Tenis

Rafael Nadal, pentru a 10-a oara campion la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Jucatorul spaniol Rafael Nadal a castigat de o maniera categorica finala de la Roland Garros in fata elvetianului Stan Wawrinka si a devenit pentru a 10-a oara in cariera campion la turneul de Mare Slem din capitala Frantei. Meciul a fost live text aici.

Nadal l-a invins pe Wawrinka in putin peste o ora la capatul unui meci fara istoric, cu 6-2, 6-3, 6-1, pentru al 15-lea titlu de Mare Slem din cariera.

Un meci in care Nadal a fost vioara intai pe teren, a comis doar 12 erori nefortate si nu I-a oferit adversarului sau decat o singura sansa de break, pe care Wawrinka a ratat-o in primul set.

In schimb, Nadal l-a dominat pe elvetian la toate capitolele, reusind sa castige de sase ori pe serviciul acestuia.

Un turneu perfect pentru Nadal care castiga al 10-lea titlu fara set pierdut si intra in istoria tenisului. Niciun alt jucator n-a reusit sa castige un turneu major de atatea ori.

Mai mult decat atat, Nadal a pierdut in acest an cele mai putine game-uri in drumul spre titlul de la Roland Garros (35) decat in oricare dintre cele noua editii precedente pe care le-a castigat la Paris.

Nadal ajunge la 16-3 in duelurile directe cu Wawrinka, jucator aflat la prima infrangere intr-o finala de Mare Slem dupa cele trei castigate in ultimii trei ani.

Nadal are procentaj maxim in finalele disputate la Roland Garros, impunandu-se de fiecare data in cele zece aparitii cu trofeul pe masa.

Incepand de luni Nadal va fi noul numar 2 mondial la 3400 puncte in urma liderului Andy Murray, dar intr-o evidenta revenire de forma.



Rafael Nadal, pentru a 10-a oara campion la Roland Garros