Miami Open

Victorie de senzație pentru Sorana Cîrstea. S-a calificat în semifinale la Miami

Jucătoarea Sorana Cîrstea s-a calificat, marți, în semifinale la Miami Open, turneu din categoria WTA 1000.

Fără set pierdut până acum la competiția din Florida, Sorana Cîrstea a eliminat-o în sferturile de finală pe Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, cu 6-4, 6-4. Meciul a fost live text aici.

Un meci în care jucătoarea din Belarus a condus o singură dată și atunci pentru scurtă vreme în setul al doilea.

Încă de la începutul meciului s-a observat cu ochiul liber că Sorana Cîrstea intrase mai bine în partidă, reprezentanta României conducând cu 3-1 și 4-2, după ce obținuse break-ul în chiar primul game.

Sabalenka a egalat scorul (4-4) după un break la zero, însă Cîrstea a reacționat imediat revenind la conducere cu al doilea său break din meci.

După 36 de minute de la primul serviciu Cîrstea punea capăt primului set cu un serviciu as, al treilea pentru ea la acel moment din meci.

Setul secund a început în aceeași notă de dominare, Sorana desprinzându-se la 2-0, cu break obținut în primul game.

Au urmat trei game-uri la rând pentru Sabalenka, după care a urmat practic game-ul care a decis meciul. La 2-3, într-un moment de revenire evidentă a bielorusei, Cîrstea a salvat o minge de break și a oprit avântul ofensiv al adversarei.

Sabalenka a comis apoi dublă greșeală la minge de break și Cîrstea revenea decisiv la conducere (4-3), dublând cu un game solid de serviciu (5-3).

A doua jucătoare a lumii s-a agățat de fiecare minge și a prelungit suspansul, forțând-o pe Cîrstea să servească pentru câștigarea meciului.

Sorana a revenit de la 15-40, cu două mingi de break salvate cu prima minge de serviciu de fiecare dată.

Calificată pentru prima dată în semifinale la Miami Open, Sorana Cîrstea va juca împotriva învingătoarei din meciul Ekaterina Alexandrova – Petra Kvitova, ultimul sfert de finală.



Victorie de senzație pentru Sorana Cîrstea. S-a calificat în semifinale la Miami