Miami Open

Simona Halep a pierdut primul meci după suspendare. N-a uitat tenisul, dar cele 18 luni petrecute departe de circuit s-au văzut cu ochiul liber

Sursă foto: https://twitter.com/WTAhttps://twitter.com/BastienFachan

Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur la Miami Open la capătul unui meci de trei setui și aproape două ore.

Așa am trăit meciul Simona Halep - Paula Badosa de la Miami Open

 

Fostă numărul 2 mondial, în prezent pe 73 în ierarhia WTA, Paula Badosa a tranșat disputa cu 1-6, 6-4, 6-3.

Jucătoarea din Spania va juca în turul secund contra Arynei Sabalenka, bielorusa care a rămas în turneu în pofida decesului partenerului de viață.

Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească în primul game. Un joc adjudecat la zero de Badosa. În primul game de serviciu Halep a comis două duble greșeli, a pus și un as în teren, egalând scorul ajutată și de erorile neforțate din partea adversarei.

Până la finalul primului set Halep a dictat ritmul pe teren, desprinzându-se la un categoric 6-1 după 39 de minute.

Două break-uri a izbutit Halep în primul set, salvând la rândul său nu mai puțin de cinci mingi de break în game-ul șase. Un game cinci extrem de disputat, cel mai lung din primul set.

Un prim set în care Paula Badosa a comis nu mai puțin de 26 de erori neforțate, aspect care a înclinat decisiv scorul în favoarea Simonei Halep.

Setul secund a început cu Halep la conducere, dar Badosa a întrerupt apoi seria de șapte game-uri adjudecat la rând de fosta lidera mondială și a trecut în față cu break.

Halep a alergat în permanență după adversară pentru a recupera break-ul, dar în cele din urmă acesta s-a dovedit hotărâtor.

La 5-4 pentru Badosa, chiar înainte ca aceasta să servească pentru câștigarea setului secund, Halep a solicitat un timeout medical pentru o problemă la umărul drept.

Setul decisiv a debutat cu un schimb de break-uri. Badosa a făcut prima pasul în față profitând de o scădere vizibilă în jocul lui Halep. Aceasta din urmă a răspuns cu break la zero, dar și-a pierdut din nou serviciul și până la urmă a trebuit să se recunoască învinsă.

Chiar dacă la total diferența a fost de doar cinci puncte în favoarea lui Badosa, cele zece duble greșeli comise de Halep în primele două seturi au trădat lipsa de meciuri oficiale din ultimul an și jumătate.

Badosa a greșit mai mult, dar a și reușit un număr aproape dublu de puncte direct câștigătoare în meci, ceea ce iarăși a înclinat destul de mult balanța.

Una peste alta, Halep n-a arătat rău, dar lipsa competiției și-a spus în cele din urmă cuvântul.

 


Simona Halep a pierdut primul meci după suspendare. N-a uitat tenisul, dar cele 18 luni petrecute departe de circuit s-au văzut cu ochiul liber