Tenis

Marius Copil pierde finala de la Basel. A avut 4-1 in setul doi!

Sursă foto: twitter.com/atpworldtour

Prezent in finala turneului ATP 500 de la Basel dupa cea mai buna saptamana a carierei, Marius Copil a pierdut in doua seturi confruntarea cu Roger Federer, marele favorit al gazdelor.

Fostul lider mondial s-a impus in doua seturi, cu 7-6 (5), 6-4, dar in fiecare dintre cele doua acte Copil s-a aflat la conducere cu break.

Copil a condus cu 3-1 in primul set, dupa ce reusise cel dintai break al finalei, pentru ca mai apoi sa se vada egalat (3-3) si condus de Federer. Elvetianul s-a impus in tie-break dupa un duel echilibrat.

Asa am trait Copil - Federer in finala de la Basel

Debutul setului al doilea i-a apartinut lui Copil, acesta distantandu-se la 3-0 si 4-1 cu break in fata.

A urmat o serie de cinci game-uri la rand pentru Federer, momentul decisiv avand loc in jocul sapte, cand elvetianul si-a luat inapoi break dupa ce Copil avusese 30-15 pe tabela.

La 4-4 Federer a mai obtinut un break dupa un game in care inspiratia celor doi jucatori a facut diferenta. Copil si-a epuizat toate cele trei challenge-uri si s-a inselat de fiecare data, in timp ce Federer a mizat pe ultima sa reluare oficiala si a intors o minge data initial in teren, dar care s-a dovedit a fi afara.

Copil a luptat pana la capat si a avut minge de 5-5 pe serviciul lui Federer, sansa anulata de elvetian.

Marius Copil va urca pe locul 60 ATP dupa finala disputata la Basel. O eventuala victorie in fata lui Federer l-ar fi propulsat pe aradean pe locul 43 in lume.

Chiar si asa, Copil face un salt impresionant de 33 de locuri si va ocupa cea mai inalta pozitie a carierei.

Pentru Federer este al 9-lea titlu la Basel si al 99-lea din intreaga cariera.



Marius Copil pierde finala de la Basel. A avut 4-1 in setul doi!