Tenis

Asa am trait Simona Halep contra Elina Svitolina in finala de la Roma

Sursă foto: twitter.com

Pentru al doilea an consecutiv Simona Halep si Elina Svitolina s-au infruntat cu trofeul pe masa in turneul WTA de la Roma. Meciul a fost live text in aceasta pagina, duminica, de la ora 14:00.

FINAL Halep - Svitolina 0-6, 4-6

SET 2, 4-6 Svitolina inchide meciul in putin peste o ora de la primul serviciu.

14:54 Se reia meciul cu Svitolina la serviciu.

14:50 Simona este la vestiar dupa ce a solicitat un On Court Coaching. Acesta acuza o accidentare in zona lombara.

SET 2, 2-3 Halep raspunde cu un game la zero pe serviciu, iar in pauza dintre game-uri solicita interventia fizioterapeutului.

SET 2, 1-3 Game adjudecat la zero de Svitolina. In mod clar Halep nu e pe teren, cel putin nu mental, in acest meci.

SET 2, 1-2 Svitolina trece in fata cu break.

SET 2, 1-0 Halep isi castiga serviciul si trece in premiera la conducere. Nici nu avea acum sa fie altfel dupa un set pierdut la zero si in care pe tere s-a aflat practic o singura jucatoare.

SET 1, 0-6 Incredibil! Dupa doar 19 minute Svitolina inchide setul autoritar.

SET 1, 0-5 Halep este condusa autoritar si este momentul in care Darren Cahill coboara la banca.

SET 1, 0-3 Se joaca repede si dupa doar noua minute de la primul serviciu Svitolina conduce detasat cu doua break-uri in fata.

SET 1, 0-1 Svitolina incepe meciul cu break.

14:08 Incepe meciul cu Halep la serviciu.

14:03 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire.


In 2017 Svitolina o invingea pe Halep, cu 4-6, 7-5, 6-1, insa meciul a fost marcat la un moment dat de accidentarea Simonei la glezna.

Halep conducea jocul si o domina pe Svitolina cand, la o alunecare dupa minge in spatele terenului, glezna s-a infipt practic in zgura provocandu-i jucatoarei din Romania o entorsa.

De atunci cele doua s-au mai duelat de trei ori, in sferturi la Roland Garros, unde a castigat Halep (3-6, 7-6/6, 6-0), la Toronto unde Svitolina triumfa in semifinale (6-1, 6-1) si la Turneul Campioanelor unde de asemenea jucatoarea din Ucraina se impunea (6-3, 6-4).

In total au fost sase intalniri Halep – Svitolina, bilantul fiind unul in echilibru, trei victorii de fiecare parte, asta daca punem la socoteala si un meci din Fed Cup disputat in 2014 si castigat de Halep.

La Roma in acest an Svitolina a avut emotii in optimile de finala, cand a revenit de la un 0-6 in primul set cu Daria Kasatkina. In rest victorii in minimum de seturi la Petra Martic, Angelique Kerber si Anett Kontaveit.

“Este frumos că noi doua suntem din nou în finală. Va fi un meci frumos, dar sper să nu mă accidentez din nou. Este o adversară dificilă şi o jucătoare mare. Trebuie să mă concentrez şi să joc la nivel maxim”, a spus Halep despre finala din acest an de la Roma.



Asa am trait Simona Halep contra Elina Svitolina in finala de la Roma