Tenis

Simona Halep pierde accidentata finala de la Roma

Sursă foto: twitter.com/WTAlatam

Jucatoarea Simona Halep a pierdut, duminica, finala turneului WTA de la Roma dupa un meci de trei seturi cu Elina Svitolina din Ucraina, scor 6-4, 5-7, 1-6.

Halep a dominat meciul in debut si conducea autoritar cu 5-2 cand, la o alunecare pe zgura, glezna dreapta s-a oprit in teren aducandu-i Simonei o nedorita entorsa.

Svitolina a profitat de momentul delicat si s-a apropiat amenintator la un singur game (5-4), insa Halep a strans din dinti si, dupa o prima interventie a antrenorului Darren Cahill, a castigat primul set.

Inceput perfect pentru Halep in setul secund, cu break, insa Svitolina raspuns cu trei jocuri la rand. Halep a egalat apoi la trei, insa adversara s-a distantat la 5-3. 

Dupa o minge de set anulata cu un forehand castigator in lung de linie, Halep a izbutit break-ul egaland la cinci.

In cele din urma Svitolina avea sa castige setul si sa trimita meciul intr-un decisiv in care Halep practic n-a mai contat pe teren.

Vizibil afectata de a accidentarea suferita in finalul setului secund, Halep a facut figuratie pe teren ramanand in meci doar pentru a nu abandona.

Svitolina si-a trecut astfel in palmares al optulea titlu din cariera si al patrulea din acest an, dupa cele de la Taipei, Dubai si Istanbul.

Halep rateaza sansa locului trei in clasamentul WTA, loc pe care ar fi ajuns daca se impunea in finala de la Roma.

“A fost o finala grozava. O felicit pe Elina pentru tot ce a facut in acest an si le multumesc tuturor suporterilor romani prezenti la acest turneu”, a spus Halep dupa meci.

“Este placut sa joc in Roma si sper sa mai am o alta sansa de a juca si castiga aici”, a concluzionat Halep.



Simona Halep pierde accidentata finala de la Roma