Tenis

Halep se califica in sferturi la Shenzhen si este sigura de primul loc la inceputul Australian Open

Sursă foto: twitter.com

Simona Halep a invins-o in trei seturi pe chinezoaica Ying-Ying Duan in optimile de la Shenzhen dupa un meci de trei seturi incheiat in 97 de minute.

Halep s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-1 si va juca in sferturile de finala cu bielorusa Aryna Sabalenka, cea care o elimina in prima runda pe Monica Niculescu.

Prin calificarea in sferturile de la Shenzhen Halep este sigura ca nu mai poate pierde primul loc in clasamentul mondial pana la inceputul Australian Open, in 15 ianuarie.

O eventuala eliminarea in optimi la Shenzhen i-ar fi deschis calea danezei Caroline Wozniacki spre revenirea in fruntea ierarhiei WTA dupa cinci. Wozniacki era obligata sa castige turneul de la Auckland pentru a o depasi pe Halep.

Asa am trait Halep - Duan in optimi la Shenzhen

Duan a surprins-o pe Halep in primul set cu un ritm agresiv si lovituri puternice. Un singur break a facut diferenta in favoarea chinezoaicei in cele 31 de minute ale setului inaugural, in timp ce Halep n-a beneficiat de nicio minge de break.

Prima data Halep a condus la 1-0 in setul secund, iar de la 1-1 a urmat o serie de zece game-uri la rand pentru lidera mondiala pana la 5-0 in setul decisiv, cand Duan reusea sa lege doua jocuri cu break.

A fost doar amanarea unui deznodamant previzibil inca din setul al doilea, cand Halep a schimbat ritmul jocului si a controlat cu autoritatea unei jucatoare de top aproape toate schimburile.

Duan a acuzat o accidentare dupa incheierea setului doi, cand a solicitat interventia fizioterapeutului si retragerea la vestiar pentru tratament suplimentar.

Bogdan, eliminata de Pliskova

Ana Bogdan a parasit turneul de la Shenzhen in faza optimilor de finala, invinsa in doua seturi de Krystina Pliskova, cu 6-4, 7-6 (3).

Astfel, tabloul sferturilor arata in felul urmator:

Halep – Zabalenko
Begu – Babos

Siniakova – Kr.Pliskova
Sharapova - Dyas



Halep se califica in sferturi la Shenzhen si este sigura de primul loc la inceputul Australian Open