Tenis

Halep o invinge pe Osaka pentru calificarea in turul 3 la Miami

Sursă foto: twitter.com/miamiopen

Simona Halep a trecut cu bine de primul obstacol de la Miami Open si s-a calificat in turul al 3-lea dupa un meci cu japoneza Naomi Osaka intrerupt in doua randuri de ploaie.

In cele din urma Halep a obtinut victoria, cu 6-4, 2-6, 6-3, trecand peste un moment delicat in debutul setul secund.

Un break a facut diferenta in favorea favoritei numarul 3 in primul set, dupa ce in primele opt jocuri ambele sportive au mers cap la cap. Halep a profitat de prima sansa de break avuta si a materializat-o intr-un game prin care a castigat setul.

Partida a fost intrerupta de ploaie dupa primul game al setului secund, iar la revenirea de la vestiare, in mai putin de un sfert de ora, meciul a inceput fara clasica scurta perioada de incalzire.

Citește și... Asa am trait Halep - Osaka in turul 2 la Miami Open

Halep a reclamat acest lucru si a intrat nervoasa in meci, pierzandu-si de doua ori la rand serviciul, astfel ca la un moment dat tabela a aratat un neverosimil 0-4.

Cu o reactie de mare campioana Halep si-a recuperat un break la zero, dar n-a mai putut salva setul si Osaka trimitea meciul in decisiv cu un alt break.

De la un procentaj de 90% la punctele castigate cu a doua minge in primul set Halep a ajuns la 36%, ceea ce arata intocmai prabusirea jocului sau.

In decisiv meciul a mai fost intrerupt o data, la 4-3, chiar dupa ce Halep izbutise break-ul. S-a revenit cu incalzire si Halep a rezolvat repede castigand primele doua game-uri.

La final jucatoarea noastra avea sa recunoasca momentul de nervozitate din setul al doilea si faptul ca a gestionat mai bine a doua intrerupere.

Halep joaca in turul trei cu invingatoarea dintre Ekaterina Makarova si Anett Kontaveit din Estonia.



Halep o invinge pe Osaka pentru calificarea in turul 3 la Miami