Tenis

Halep in semifinale la Shenzhen. O va intalni pe Begu

Sursă foto: twitter.com

Simona Halep si Irina Begu, partenere de dublu la acest inceput de an, vor juca una impotriva celeilalte pentru un loc in finala de simplu de la Shenzhen.

Aceasta dupa ce Begu a eliminat-o pe Timea Babos in primul sfert de finala, iar Halep a spulberat-o pe Aryna Sabalenka in mai putin de o ora. Mai precis 57 de minute pentru un 6-2, 6-2.

Halep a inceput hotarata meciul adjudecandu-si la pas primele trei game-uri, cu doua break-uri in fata. Sabalenka a profitat de o dubla eroare si de un forehand trimis mult afara de Halep pentru a-si trece in cont cel dintai game al sau pe tabela (3-1).

Sabalenka a continuat sa greseasca la scara macro si Halep a avut prima minge de set la 5-1 pe serviciul advers. Bielorusa a anulat sansa lui Halep si a ramas in set dupa o scurta spectaculoasa la care lidera mondiala n-a mai ajuns.

Asa am trait Halep - Sabalenka

Halep a inchis setul inaugural in mai putin de 30 de minute cu un serviciu as si la adapostul a doua break-uri. Un prim set dominat autoritar de Halep la toate capitolele in fata unei adversare care de multe ori a inchis ochii si a lovit cat a putut de tare.

In debutul setului secund Sabalenka a condus in premiera dupa primul game, dupa care Halep a rupt decisiv echilibrul si a preluat controlul si s-a distantat la 4-2, cu break si game la zero pe propriul serviciu.

Halep n-a facut decat sa puna mingile in teren, pentru ca de restul s-a ocupat Sabalenka, o jucatoare infioratoare la propriu prin prisma urletelor de jungla pe care le scoate la fiecare lovitura de topor.

Comentariu

Tenisul e acel sport zis pe vremuri "alb" in care se infrunta artisti, artiste cu ciomagari si tarnacopiste, unde icnetele inabusite sunt acompaniate de urlete salbatice si gemete care i-ar face invidiosi pana si pe creatorii Cartii Junglei (sa nu folosim totusi alta comparatie). Aryna Sabalenka e doar una dintre jucatoarele cu tarnacop in loc de racheta si cu un repertoriu impresionant de urlete grotesti.

Halep pregatita de duelul cu Begu: “Voi incerca sa castig”



Halep in semifinale la Shenzhen. O va intalni pe Begu