Tenis

Halep eliminata in optimi la Shenzen

Cap de serie numarul 2 la turneul de 750.000 de dolari din China, Simona Halep a parasit competitia, miercuri dimineata, fiind invinsa de Katerina Siniakova din Cehia, o jucatoare din afara topului 50 mondial.

Siniakova, 52 WTA, s-a impus in trei seturi dupa mai bine de doua ore de joc, cu 6-3, 4-6, 7-5.

Citește și... GAME cu GAME Simona Halep in optimi la Shenzen

Halep a prins una dintre zilele ei in care jocul nu i-a functionat, dar chiar si asa, cu putina sansa, ar fi putut trece de acest obstacol calificandu-se in extremis in sferturile de finala.

Siniakova a inceput in forta si a castigat primele patru game-uri ale meciului, cu doua break-uri in fata, dupa care Halep a reactionat revenind la 4-2, insa doar pentru a ceda primul act dupa 33 de minute, cu 6-3.

15 break-uri, opt Siniakova!

In setul al doilea Halep a revenit de doua ori dupa ce a fost condusa, cu 2-1 si 4-3, reusind sa trimita meciul in decisiv in urma unei serii de trei game-uri la rand.

Decisivul a debutat cu nu mai putin de cinci break-uri la rand, Siniakova fiind prima jucatoare care a izbutit sa-si castige game-ul de serviciu (4-2).

Halep l-a solicitat pe Darren Cahill intr-un moment critic, iar sfaturile acestuia au reusit sa indrepte pe moment jocul, astfel ca sportiva din Romania trecea in avantaj, scor 5-4.

La un moment dat Halep s-a aflat la doar doua puncte distanta de victorie, insa Siniakova a gestionat favorabil pentru ea finalul meciului, a obtinut al optulea sau break la 5-5 si astfel a inchis meciul evitand in extremis tiebreak-ul.



Halep eliminata in optimi la Shenzen