Billie Jean King Cup

Simona Halep aduce primul punct pentru Romania cu Marea Britanie la Fed Cup

Sursă foto: twitter.com/LosHalepenos

Revenita in echipa de Fed Cup a Romaniei dupa absenta de la meciul cu Belgia, Simona Halep nu i-a lasat nicio sansa lui Heather Watson si a adus primul punct pentru echipa tricolora.

Halep a castigat in doua seturi, scor 6-4, 6-1, dupa un meci incheiat dupa o ora si opt minute.

Doar in primul set Watson a rezistat jocului ofensiv etalat de Halep, care la 4-4 a rupt echilibrul cu un break la zero si apoi a inchis setul la serviciu.

La inceputul meciului, in primele doua game-uri, fiecare jucatoare obtinuse cate un break, dupa care s-a mers cap la cap pana cand Halep a fortat desprinderea.

Setul secund a fost la discretia Simonei Halep, care a zdrobit-o pe Watson nelasandu-i britanicei decat un singur game in 23 de minute. Trei break-uri a reusit Halep in setul secund.


SET 2, 6-1 Halep inchide meciul cu un nou break dupa doar 23 de minute in acest set secund. Zambete de fericire pe chipurile spectatorilor din tribune. Romania conduce Marea Britanie, cu 1-0.

SET 2, 4-1 Inca un break pe care si-l trece in cont Halep, iar jucatoarea noastra este aproape de victorie, tot mai aproape.

SET 2, 3-1 Halep este pe val aici la doar doi pasi de tarmul Marii Negre si salveaza minge de break conservandu-si avantajul obtinut anterior.

SET 2, 2-1 Un nou break la zero izbutit de Halep. Un forehand castigator a facut diferenta si a lasat-o fare reactie pe Watson.

SET 1, 6-4 Halep pune capat acestui prim set cu un serviciu castigator. 

SET 1, 5-4 Break la zero reusit de Halep si jucatoarea noastra va servi pentru castigarea primului set in jocul urmator.

SET 1, 4-4 Doua lovituri senzationale prin care Halep inchide acest game aflat in cumpana la 30-30. Doua puncte direct castigatoare si publicul este in picioare aplaudand la scena deschisa.

SET 1, 3-3 Halep egaleaza dupa un game cu emotii. A avut 40-15, dar Watson a trimis jocul in prelungiri. Halep a facut diferenta cu primul serviciu.

SET 1, 2-3 Watson intoarce de la minge de break si revine la conducere dupa trei puncte senzationale.

SET 1, 2-2 Halep egaleaza dupa un game in care a servit mult mai bine decat in precedentul. La 40-30 a venit eroarea nefortata din partea lui Watson.

SET 1, 1-1 Britanica isi recupereaza rapid break-ul cu un joc extrem de agresiv la retur.

SET 1, 1-0 Halep incepe cu un break din a treia incercare. Jucatoarea noastra a tinut inteligent mingea in teren si a obligat-o pe Watson sa greseasca.

12:22 A inceput meciul cu Watson la serviciu.

12:13 Dupa festivitatea de deschidere pe teren au ramas Halep si Watson pentru primul meci. Vreme insorita, dar rece la Constanta, cu vant destul de puternic. Important este ca ploaia nu ameninta aceasta partida si se poate juca. 

INFO: In al doilea meci de simplu al zilei nu o vom vedea pe Irina Begu, asa cum fusese anuntat vineri la tragerea la sorti, ci pe Sorana Cirstea. Begu acuza o accidentare si nu poate intra pe teren.

Va fi a patra intalnire intre cele doua jucatoare, Halep castigandu-le pe toate trei de pana acum.

Un singur set i-a luat Watson lui Halep, in 2013 la US Open cand cele doua s-au intalnit prima oara.

Au urmat doua victorii in minimum de seturi pentru Halep, in 2014 la Roland Garros si in 2016 la Miami.



Simona Halep aduce primul punct pentru Romania cu Marea Britanie la Fed Cup