Billie Jean King Cup

Serviciul, calcaiul lui Ahile pentru Simona Halep

Intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Spania a fost la un pas sa fie dinamitata de infrangerea de duminica suferita de Simona Halep in fata Gerbinei Muguruza. Jucatoarea noastra s-a scuzat dand vina pe emotii si o durere de cap, cu toate ca pentru a doua problema exista pastile care rezolva rapid problema. Pana si Messi mai este vazut luand medicamente inainte de meciuri. Insa, se pare, nu acestea ar fi cauzele infrangerii suferite de Halep, ci serviciul sau care nu merge, ba mai mult, are o executie defectuoasa. 

Primul care a atras atentia asupra serviciului executat de Simona Halep a fost chiar Ion Tiriac, in timpul meciului jucat cu Muguruza, duminica. Tiriac a tipat catre Halep sa serveasca mai bine, dar si sa isi joace adversara pe rever. Simona Halep ori nu a auzit, ori nu a putut. A jucat la fel, pe dreapta adversarei, dandu-i ocazia unor lovituri bune. A servit slab si a pierdut puncte importante.

Pe langa Tiriac a sesizat o problema la serviciul Simonei Halep si Dumitru Haradau, directorul Open-ului de la Bucuresti. Acesta a lasat sa se inteleaga ca Halep are o tehnica depasita si a explicat si de ce. 

"Aici, Tiriac are dreptate, dupa ce Simona serveste, nu sare pe doua picioare. Face jocul acela de pe un picor pe altul. Asta nu se mai intampla la nivelul asta. Trebuie sa imbunatateasca acest lucru", a spus Dumitru Haradau pentru Dolce Sport.

Si, cu toate acestea, antrenoarea echipei de Fed Cup a Romaniei, Alina Tecsor nu a reusit sa ii explice Simonei Halep sa schimbe ceva in jocul cu Garbine Muguruza. Ramane antologic momentul in care Halep statea cu capul in jos pe banca, invinsa la pas de jucatoarea din Spania, iar Tecsor se uita la ea fara sa ii spuna nimic. Parca pentru a-si face de lucru, Tecsor s-a dus in spate sa ia o punga cu gheata, fara sa ii adreseze nici un cuvant despre joc lui Halep, despre meci, despre joc, despre vreme.



Serviciul, calcaiul lui Ahile pentru Simona Halep