Billie Jean King Cup

Lotul anunțat de Horia Tecău pentru meciul cu Slovenia

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, a anunțat lotul pe care se va baza la confruntarea cu Slovenia pentru calificarea la turneul final.

Ana Bogdan (locul 57 în clasamentul WTA la simplu și 269 la dublu), Irina Maria Bara (locul 193 la simplu și 113 la dublu), Jaqueline Adina Cristian (locul 202 la simplu și 531 la dublu), Anca Alexia Todoni (locul 727 la simplu și 1169 la dublu) și Monica Niculescu (locul 40 la dublu) sunt jucătoarele care au răspuns prezent la convocarea lui Tecău, acesta fiind ajutat de antrenorii Alina Tecșor Cercel și Daniel Dobre.

”Va fi din nou un meci foarte important pentru echipa României. Ne dorim să mergem mai departe, să ne calificăm la turneul final și, chiar dacă jucăm în deplasare, atenția noastră se îndreaptă doar către pregătirea meciului. Încercăm să o facem cât mai bine, fără să ne intereseze cine este favorit. Cred mult în potențialul fetelor noastre, mai ales că avem o relație bună de echipă. Sunt entuziasmat și abia aștept meciul și să ne calificăm”, a declarat căpitanul nejucător al României, Horia Tecău.

Slovenia, care îl are căpitan nejucător pe Andrej Krasavec, le-a convocat pentru acest meci pe Tamara Zidansek (locul 114 la simplu și 52 la dublu), Kaja Juvan (locul 135 la simplu și 435 la dublu), Nina Potocnik (locul 260 la simplu și 548 la dublu), Pia Lovric (locul 582 la simplu și 613 la dublu) și Ela Nala Milic (fără clasament).

Meciul dintre echipele naționale feminine ale Sloveniei și României, din cadrul Billie Jean King Cup, va avea loc în perioada 14-15 aprilie 2023, în Sport Park Bonifika, din orașul Koper, învingătoarea urmând a se califica la turneul final al competiției.Lotul anunțat de Horia Tecău pentru meciul cu Slovenia