Billie Jean King Cup

Asa am trait Fed Cup: Begu contra Mertens in meciul trei de simplu

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Schimbari importante inaintea ultimelor meciuri programate in cadrul intalnirii Romania - Belgia din Grupa Mondiala II a Fed Cup. Duminica, de la ora 13:00, s-au intalnit Irina Begu si Elise Mertens, doua jucatoare care n-au evoluat in prima zi.

FINAL Begu - Mertens 6-3, 5-7, 5-7

SET 3, 5-7 Mertens inchide meciul din a patra sansa. Begu s-a luptat eroic, a salvat primele trei sanse ale adversarei, dar in cele din urma a scapat forehand-ul afara.

SET 3, 5-6 Reverul o tradeaza pe Begu la minge de break si Mertens va mai servi o data pentru castigarea meciului.

SET 3, 5-5 Mertens cedeaza presiunii momentului si comite o dubla greseala care ii ofera break-ul Irinei.

SET 3, 4-5 Begu ramane in meci dupa castigarea game-ului de serviciu. Totul ramane in serviciul lui Mertens.

SET 3, 3-5 Nimic de facut pe serviciul lui Mertens si Belgia este la un game distanta de victorie.

SET 3, 3-4 Doua duble comise de Begu intr-un singur game si Mertens are trei mingi de break. Begu serveste cu a doua minge, apoi trimite cu forehand-ul in fileu.

SET 3, 3-3 Moment extrem de important pe serviciul lui Mertens. La 30-0 pentru Begu jucatoarea noastra a ratat voleul intr-un punct pe care il controla. Ar fi fost trei sanse de break, insa de acolo Mertens a revenit si a facut game oprind seria Irinei.

SET 3, 3-2 A opta dubla comisa de Begu in acest meci, dar chiar si asa jucatoarea noastra isi castiga game-ul de serviciu si revine la conducere. Mertens isi ascunde fata dupa un prospos in pauza dintre jocuri.

SET 3, 2-2 Begu risca mai mult, face pasul in fata si izbuteste break-ul cu un voleu castigator care-l face pe Ilie Nastase sa sara ca ars de pe scaun.

SET 3, 1-2 In cele din urma Begu isi castiga game-ul de serviciu si opreste seria lui Mertens. Ramane un break diferenta intre cele doua.

SET 3, 0-2 Begu rateaza trei sanse de break in acest game si nu poate opri seria lui Mertens. Belgianca ajunge la cinci game-uri castigate la rand.

SET 3, 0-1 Break Mertens! Este al patrulea game consecutiv pe care Begu il pierde. De la 5-4 in setul secund jucatoarea noastra n-a mai castigat vreun joc.

SET 2, 5-7 Mertens inchide setul in favoarea sa dupa ce Begu salvase doua mingi. Jucatoarea noastra a incercat din nou scurta, dar de aceasta data mingea s-a oprit in fileu si astfel vom avea set decisiv.

SET 2, 5-6 Break reusit de Mertens intr-un game in care Begu a revenit de la 0-40 cu o scurta senzationala si un serviciu bomba. La 30-40 belgianca a prins o tusa neasteptata care a pacalit-o pe Begu.

SET 2, 5-5 Mertens raspunde si ea cu un game la zero. Setul intra in prelungiri.

SET 2, 5-4 Begu face spectacol si inchide un nou game de serviciu fara punct pierdut. La ultima minge reuseste o lovitura superba de trecere cu reverul, dupa care se exteriorizeaza alaturi de spectatori.

SET 2, 4-3 Forehand superb direct castigator reusit de Begu. O lovitura superba care o lasa fara reactie pe Mertens.

SET 2, 3-3 Mertens salveaza un game complicat de serviciu cu minge de break ratata de Begu.

SET 2, 3-2 Chiar daca a comis a cincea dubla in acest meci, Begu se redreseaza cu serviciul si ramane la conducere.

SET 2, 2-1 Begu revine la conducere dupa un game in care a comis o dubla, a patra pentru ea in acest meci, pentru ca la 40-15 sa inchida cu un as.

SET 2, 1-1 Rebreak la zero reusit de Begu. Un raspuns excelent care ii taie elanul belgiencei.

SET 2, 0-1 Begu scapa un rever afara si Mertens obtine primul break in acest meci.

SET 1, 6-3 Doua duble greseli comite Mertens la minge de set pentru Begu. Primul act se incheie in 42 de minute.

SET 1, 5-3 Begu serveste fara eroare si pune un game alb pe tabala.

SET 1, 4-2 Dubla greseala comisa de Begu la 40-0, dar jucatoarea noastra inchide game-ul dupa un forehand trimis afara de Mertens.

SET 1, 2-1 Mertens revine de la 0-40 pe propriul serviciu si castigat primul ei game cu patru puncte la rand.

SET 1, 2-0 Cu un serviciu de 180 km/h Begu pune punct unui game de asemenea extrem de lung si consolideaza break-ul obtinut anterior.

SET 1, 1-0 Begu incepe excelent cu break in fata debutantei Mertens dupa un game de sase minute. 

13:09 A inceput meciul din Sala Polivalenta.

Begu si Mertens nu s-au mai intalnit niciodata pana acum in circuitul mondial profesionist.

Mai mult decat atat, Mertens este o debutanta la Fed Cup si va sustine primul ei meci pentru echipa Belgiei.

Begu vine dupa trei infrangeri consecutive la Fed Cup, unde n-a mai castigat un meci, simplu sau dublu, de la confruntarea cu Spania (3-2 la Galati) in sferturile Grupei Mondiale II.

In cele 12 confruntari pe care le are la activ in Fed Cup, Begu are un record de 10 victorii si 8 infrangeri.

Begu nu a inceput anul prea bine si a castigat un singur meci din cele cinci disputate. Mertens (locul 83 mondial) a castigat turneul de la Hobart, unde in finala a invins-o chiar pe Monica Niculescu.Asa am trait Fed Cup: Begu contra Mertens in meciul trei de simplu