Billie Jean King Cup

Jaqueline Cristian produce surpriza si castiga la debutul in Fed Cup

Sursă foto: https://twitter.com/RamonaToderas

Tanara jucatoare Jaqueline Cristian a adus punctul de 2-2 in confruntarea Romania – Rusia din Fed Cup, meci disputat la Cluj-Napoca pentru calificarea in faza finala a competitiei.

Trimisa in teren de Florin Segarceanu in locul Elenei-Gabriela Ruse pentru ultimul meci de simplu al confruntarii, Cristian a invins-o pe Veronika Kudermetova, cu 7-5, 6-3.

Locul 198 mondial, Jaqueline Cristian a rasturnat calculele hartiei in fata unei adversare de pe locul 38 mondial si a trecut peste scorul defavorabil din primul set.

Condusa cu 5-3 in primul act, Cristian a castigat cu 7-5, pentru ca in setul secund sa se impuna cu 6-3.

Miza meciului Romania - Rusia este calificarea in faza finala a Fed Cup, o faza finala care se va desfasura la Budapesta intre 14 si 19 aprilie.

Cele mai bune 12 echipe de Fed Cup se vor infrunta intr-un format nou pentru un fond de 18 milioane de dolari. Dintre acesti bani, 12 milioane vor ajunge la jucatoare si restul de 6 milioane la federatiile participante.

Sunt calificate din oficiu Franta si Australia, finalistele editiei precedente, cand Romania a ajuns pana in semifinale pierzand contra reprezentantelor ”cocosului galic”.

Mai sunt calificate din oficiu Ungaria, in calitate de tara gazda, si Cehia, echipa care a primit un wild card.

Din calificari vor ajunge opt echipe in faza finala de la Budapesta.

Faza finala programeaza meciuri in format grupa de patru grupe a cate trei echipe. Castigatoarele fiecarei grupe se califica in semifinale.

Finalistele au calificarea asigurata pentru editia din 2021.



Jaqueline Cristian produce surpriza si castiga la debutul in Fed Cup