Billie Jean King Cup

Fed Cup, Romania - Canada: Fara Halep si Bouchard?

Eugenie Bouchard, vedeta echipei Canadei, ar putea sa nu joace in duelul contra Romaniei din Cupa Fed. In aceeasi situatie se afla si Simona Halep.

Desi este "sperietoarea" echipei Canadei, Bouchard a refuzat convocarea la meciul din primul tur al Grupei Mondiale, iar echipa "frunzei de artar" a pierdut lejer cu Cehia, 4-0. 

Fara Bouchard, Canada a ratat sa avanseze in Grupa Mondiala, iar pe 18 si 19 aprilie se va duela contra Romaniei in barajul aceleiasi faze.

[news-112279]

Se stie ca Bouchard are ca prioritate turneele WTA. In aprilie se joaca doua turnee importante, unul inainte si altul dupa Fed Cup: Miami (turneu Premier: 24 martie - 5 aprilie) si Stuttgart (turneu Premier: 20-26 aprilie). 

De aceea, sunt sanse ca Bouchard sa nu apara in echipa Canadei. Insa, sunt sanse cel putin la fel de mari ca si Halep sa spuna "pas".

Se stie ca jucatoarea noastra nu poate duce doua turnee la rand. Chiar daca Fed Cup nu poate fi considerat un turneu, programeaza totusi doua meciuri in doua zile succesive, iar o deplasare din Romania in Canada si apoi in Germania pentru Stuttgart este in sine obositoare, lasand partidele la o parte.

Daca Halep ar juca in Canada, ea ar trebui sa paraseasca aceasta tara indepartata pe 19 aprilie, iar pe 20 sa fie apta pentru Stuttgart, acolo unde ar putea avea meci chiar pe data de 20, in turul 1.



Fed Cup, Romania - Canada: Fara Halep si Bouchard?