Billie Jean King Cup

Fed Cup, Romania - Belgia: Tragerea la sorti a meciurilor

Vineri a avut loc la Hotelul Intercontinental din Bucuresti tragerea la sorti a meciurilor intalnirii Romania - Belgia din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup. Revedeti mai jos cele mai importante momente surprinse de reporterul Onlinesport prezent la eveniment.

12:41 Nastase le-a nominalizat la dublu pe Irina Begu si Patricia Tig. Pentru Belgia ar urma sa joace rezervele Elise Mertens si Marina Zeneska.

12:40 Primul meci de sambata va fi intre Monica Niculescu si Kirsten Flipkens. In al doilea meci vor evolua Sorana Cirstea si Yanina Wickmayer.

Duminica cele doua meciuri de simplu vor fi Monica Niculescu impotriva Yanina Wickmayer, urmat de Sorana Cirstea contra Kirsten Flipkens.

12:39 Ilie Nastase le-a nominalizat pe Monica Niculescu si Sorana Cirstea la simplu.

12:38 Arbitrul oficial incepe procedura propriu-zisa a tragerii la sorti.

12:30 Incepe ceremonia tragerii la sorti. Cele doua echipe au intrat in arena, dupa ce au fost prezentati oficialii din partea ITF. La eveniment participa si presedintii celor doua federatii nationale.

Sorana Cirstea si Irina Begu au fost nominalizate de Ilie Nastase sa evolueze la simplu, dar pot exista modificari de ultima ora tinand cont de existenta mai multor probleme medicale.

Dominique Monami nu are nici ea prea multe optiuni la dispozitie, Yanina Wickmayer si Kirsten Flipkens fiind variantele pentru simplu. Flipkens este veterana Belgiei in Fed Cup, cu 13 ani la activ in aceasta competitie.

Dintre jucatoarele convocate cel mai bun rezultat al anului il are, in mod paradoxal, Elise Mertens, jucatoare care inca nu a debutat la Fed Cup si care in ianuarie o invingea pe Monica Niculescu in finala de la Hobart.

Forma

Belgia a venit la Bucuresti dupa cinci victorii la rand in 2016, inclusiv un succes pe terenul Serbiei care a propulsat adversara noastra de la finalul acestei saptamani in Grupa Mondiala II.

Dupa sapte victorii la rand care ne-au readus in elita, Romania a pierdut in 2016 ambele intalniri, 1-4 cu Cehia si 1-4 cu Germania, ambele pe teren propriu la Cluj-Napoca.

Intalniri directe

Romania si Belgia se vor duela pentru a patra oara in istorie la Fed Cup. Belgia ne-a invins de fiecare data pana acum in cele trei intalniri disputate pe zgura.

Istoria intalnirilor direte incepe in 1975, cand Belgia s-a impus in fata Romaniei, cu 2-1, in sferturile Grupei Mondiale. Din echipa noastra faceau parte Virginia Ruzici si Mariana Simionescu.

Urmatoarele doua intalniri au avut loc doua decenii mai tarziu la interval de doar catega zile in Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Mai intai Belgia ne-a invins cu 2-1, pentru ca apoi sa ne administreze un sec 3-0. Catalina Cristea si Ruxandra Dragomir evoluau la vremea respectiva pentru Romania.



Fed Cup, Romania - Belgia: Tragerea la sorti a meciurilor