Billie Jean King Cup

FED Cup: Echipa Romaniei pentru intalnirea cu Serbia

Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Alina Cercel Tecsor, a anuntat astazi, 9 aprilie, jucatoarele care vor reprezenta Romania in intalnirea cu Serbia, contand pentru Play-Off-ul Grupei Mondiale II (19-20 aprilie).

Pe lista oficiala inaintata forului international de tenis au fost nominalizate: Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Irina Begu. Din lotul largit mai fac parte Alexandra Cadantu, Alexandra Dulgheru si Raluca Olaru.

Alina Cercel Tecsor, capitan-nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei: „Romania are in prezent multe jucatoare valoroase si ma bucur ca cele mai bune au raspuns pozitiv convocarii pentru intalnirea cu Serbia. Sansele noastre de a accede in Grupa Mondiala II sunt mari, chiar daca Serbia vine cu cea mai buna echipa. Simona, Sorana, Monica si Irina au adus Romania aici si cred ca a venit momentul sa o duca si mai sus. In plus, vom juca pe teren propriu, ceea ce este un mare avantaj pentru noi.”

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis: „Aliniem cea mai buna echipa a Romaniei din toate timpurile, cu jucatoare de top, ambitioase si un joc valoros. Ma bucur ca au raspuns ’prezent’ convocarii pentru intalnirea cu Serbia si vreau sa le multumesc fiecareia in parte. Parerea mea este ca avem prima sansa indiferent de echipa pe care se va baza Serbia, iar publicul va avea un aport hotarator. Imi doresc ca tribunele sa fie pline si stiu ca avem multi iubitori ai tenisului care vor veni sa le sustina.”

Intalnirea dintre Romania si Serbia va avea loc in zilele 19 si 20 aprilie, pe Arena Centrala din cadrul complexului Arenele BNR din Bucuresti. Partida se va desfasura dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele doua meciuri de simplu sunt programate sambata, 19 aprilie, iar duminica, 20 aprilie, se vor disputa celelalte doua meciuri de simplu si meciul de dublu.

Echipa care va castiga intalnirea va accede in Grupa Mondiala II.

Simona Halep (22 de ani, 5 WTA)
- a debutat in Fed Cup in 2010, in Portugalia
- prezenta in 11 intalniri
- a jucat 14 meciuri
- simplu (victorii/infrangeri) 8/1
- dublu (victorii/infrangeri) 2/3

Sorana Cirstea (24 de ani, 26 WTA)
- a debutat in Fed Cup in 2006, in Bulgaria
- prezenta in 14 intalniri
- a jucat 22 meciuri
- simplu (victorii/infrangeri) 8/4
- dublu (victorii/infrangeri) 4/6

Monica Niculescu (26 de ani, 40 WTA, la dublu)
- a debutat in Fed Cup in 2004, in Malta
- prezenta in 29 de intalniri
- a jucat 42 meciuri
- simplu (victorii/infrangeri) 14/7
- dublu (victorii/infrangeri) 12/9

Irina Begu (23 de ani, 73 WTA, la dublu)
- a debutat in Fed Cup in 2010, in Portugalia
- prezenta in 8 intalniri
- a jucat 11 meciuri
- simplu (victorii/infrangeri) 3/2
- dublu (victorii/infrangeri) 4/2

Bilete
Biletele si abonamentele pentru partida Romania-Serbia sunt disponibile pe site-ul www.biletetenis.ro, iar incepand de luni, 14.04. 2014, se vor putea achizitiona si de la casa de bilete de la Arenele BNR,. Pretul unui bilet este de 60 de lei pe zi, in timp ce abonamentul pe cele doua zile, sambata si duminica, este de 95 de lei. Biletul si abonamentul vor include accesul la toate meciurile disputate pe terenul central al Arenelor BNR.  



FED Cup: Echipa Romaniei pentru intalnirea cu Serbia