Billie Jean King Cup

Apariție spectaculoasă pentru jucătoarele României la dineul oficial înaintea meciului cu Serbia

Sursă foto: https://www.facebook.com/FRTenis/

Echipa naţională feminină de tenis a României se pregătește intens în perspectiva partidei cu Serbia, din deplasare, contând pentru play-off-ul competiţiei Billie Jean King Cup.

Atmosfera în lot este una bună, iar staff-ul și jucătoarele noastre fac ultimele preparative pentru partida care va începe vineri.

Meciul se va disputa pe 10 şi 11 noiembrie, la Kraljevo, în sală, pe un teren de zgură. Câştigătoarea va evolua în calificările pentru turneul final al BJK Cup, iar învinsa în Grupa I.

"Le mulţumesc fetelor pentru că au răspuns pozitiv la această acţiune, ştiu că a fost un sezon lung, cu multe turnee. De aceea sunt onorat să mergem împreună în Serbia ca să ne luptăm acolo pentru un loc la barajul pentru Grupa Mondială, visul şi obiectivul acestei echipe. Ne aşteaptă un meci împotriva unui public activ, sârbii sunt foarte buni la susţinere. Eu mă bucur de acest moment alături de echipă.

”Gabriela Ruse a făcut un salt mare în clasament după finala de la Cluj, ea se apropie de prima sută, de locul pe care îl merită. Jaqueline (Cristian) la fel, după un parcurs bun a intrat din nou în prima sută. Aşa că intrăm în acest meci cu un moral ridicat după rezultatele din acest an. Este un avantaj să ai în lot jucătoare care pot face echipă la dublu în funcţie de scor.

”După rezultatele din acest an, cred că Gabriela şi Monica reprezintă o echipă solidă de dublu. Avem şi alte variante, dar trebuie să fim atenţi la condiţiile de joc, la moment, la scor. Dar e ceva pozitiv să ai variante multe, e un lucru pe care şi-l doreşte orice căpitan", a spus Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei noastre.

Componenţa echipei României este următoarea: Jaqueline Cristian (97 WTA la simplu şi 240 la dublu), Gabriela Ruse (127 WTA la simplu şi 37 la dublu), Irina Bara (190 WTA la simplu şi 130 la dublu), Anca Todoni (259 WTA la simplu şi 858 la sublu) şi Monica Niculescu (933 WTA la simplu şi 41 la dublu). 



Apariție spectaculoasă pentru jucătoarele României la dineul oficial înaintea meciului cu Serbia