Tenis

Cand revine Simona Halep pe teren, program aprilie - mai

Simona Halep a fost eliminata de la Miami si va avea aproape o luna de pauza, inainte de a reveni pe terenul de tenis. Insa, dupa revenire urmeaza o perioada de top, cu turnee foarte puternice.

O vom vedea pe Simona Halep pentru prima oara dupa Miami jucand in Franta, dar nu intr-un turneu WTA; ci la Fed Cup. Meciul Franta - Romania din Fed Cup are loc pe 20 si 21 aprilie. Aici, Simona va juca primul meci pe zgura din 2019, reprezentand Romania, la Fed Cup, contra Frantei, in orasul Rouen, cel care va gazdui pentru prima oara in istorie un astfel de eveniment.

Incepand cu Fed Cup, calendarul ei va fi unul extrem de incarcat.

Citește și:​ Cum arata clasamentul WTA dupa eliminarea Simonei Halep la Miami

Imedia dupa Fed Cup, Halep va intra direct in focuri la turneul Premier de la Stuttgart (22-28 aprilie), cu premii in valoare de 880.000 de dolari. Ea va incepe sezonul mijlocului de an de pe pozitia 2 WTA. Turneul de la Stuttgart se va desfasura tot pe suprafata favorita a Simonei, zgura. Anul trecut, romanca a ajuns in Germania pana in sferturile de finala si a evoluat aici incepand din 2014. Cel mai bun rezultat al sau a fost o semifinala jucata in 2015.

La o saptamana dupa Stuttgart, luna mai va incepe cu turneul de la Madrid (4-11 mai), cel organizat de Ion Tiriac, unde in 2018 juca un sfert de finala. In 2014 pierdea finala cu Sharapova, dar in 2016 si 2-17 castiga finalele cu Cibulkova si respectiv Mladenovic.

Citește și: De la aplaudat la dat sfaturi pe teren: Indicatiile halucinante ale lui Dobre la meciul Halep - Pliskova

Intre 13 si 19 mai are loc turneul de la Roma, la care in 2018 ea a jucat finala. Este incalzirea pentru Roland Garros. Halep a jucat la Openul Italiei an de an incepand din 2011.

In fine, luna mai se incheie in forta, cu turneul de la Roland Garros, care are loc intre 26 mai si 8 iunie. La Openul Frantei, Halep a castigat anul trecut tilul si va trebui sa aiba o prestatie foarte buna in 2019 pentru a nu se trezi aruncata in afara Top 5 WTA. 



Cand revine Simona Halep pe teren, program aprilie - mai