Tenis

De la aplaudat la dat sfaturi pe teren: Indicatiile halucinante ale lui Dobre la meciul Halep - Pliskova

Sursă foto: https://twitter.com/Simona_Halep

Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, a fost chemat de la aplaudat din tribune pe teren, intr-un moment dificil. Sfaturile sale au fost egale cu zero si, din contra, au trimis-o pe Halep spre drumul spre pierzanie.

Simona Halep a condus cu 5-3 in primul set al semifinalei pierdute cu 5-7 1-6 la turneul de tenis de la Miami, jucate vineri dimineata contra Karolinei Pliskova.

De la 5-3 in primul set, Halep avea sa piarda 9 game-uri la rand si sa devina condusa cu 7-5 5-0. 

Dupa 3 game-uri pierdute de la 5-3, dintre care doua la zero, scorul devenise 6-5 pentru Pliskova. A fost momentul in care Simona l-a chemat pe Dobre pe teren.

„Nu s-a intamplat nimic”, a inceput Dobre sa ii spuna Simonei. El si-a aratat aici calitatile de spectator pus sa aplaude, in nici un caz de antrenor. Era evident ca se intamplase ceva grav si era doar inceputul. Ce se intamplase? Jocul lui Halep scazuse sau, mai bine zis, cazuse. La fel ca in meciul cu Wang.

Antrenorul ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma, insa fie nu este in stare, fie este pus de Halep doar sa ii ridice moralul. Dar, chiar si cu un moral ridicat, nu poti opri in dezastru evident. Trebuia schimbat ceva la acel moment, nu s-a schimbat nimic. Din contra, Dobre i-a spus sa continue pe aceeasi limie ca si pana atunci si sa „dai in ea cu incredere”.

Greu cu un asemenea antrenor sa faci performanta. Norocul lui Halep s-a numit Darren Cahill, dar ea fiind foarte dificila l-a bagat pe australian intr-un an de concediu in urma colaborarii, iar de aici incolo performanta la nivel inalt este greu de crezut ca va reveni.



De la aplaudat la dat sfaturi pe teren: Indicatiile halucinante ale lui Dobre la meciul Halep - Pliskova