Australian Open

Tsitsipas merge în finală la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen/

Grecul Stefanos Tsitsipas s-a calificat vineri dimineață fără mari probleme, 7-6 6-4 6-7 (6-8) 6-3 la Australian Open, eliminându-l pe Karen Khachanov (Rusia). În ultimul act îl va întâlni pe Novak Djokovic, care va juca vineri și el în semifinală cu un american.

Tsitsipas a dominat partida și părea că se va duce spre o victorie ușoară în trei seturi. A ajuns în postura de a servi pentru meci la scorul de 5-4 în setul al treilea, dar Khachanov a reușit breakul și a reușit să egaleze la 5. Apoi rusul și-a câștigat rapid serva pe fondul unui joc căzut la pământ al adversarului.

Revenit la serviciu pentru a rămâne în set, Tsitisipas a dus partida la tiebreak, acolo unde a avut două șanse de meci la scorul de 6-4 anulate de Khachanov, dintre care a doua cu o minge care a prins linia! O ramă a lui Tsitsipas i-a adus rusului o minge de set, care a valorificat-o imediat.

Spectatorii australieni au uitat orice ură de rasă și naționalitate la adresa rușilor, dar si faptul că Tsitsipas este cu o jumătate de picior imigrant în Australia și l-au încurajat la scenă deschisă pe Khachanov, dorind să vadă o revenire. 

După ce a pierdut setul al treilea, Tsitsipas s-a dus la vestiare să se reculeagă și a revenit pentru a câștiga setul al patrulea cu 6-2, alături de meci.

El îl va întâlni în finală pe sârbul Novak Djokovic, care joacă după el cu un american.

„Vin dintr-o țară mică, Grecia, și sunt foarte mulțimit să ajung aici în finală”, a spus la final Tsitsipas, care va juca a doua sa finală de Mare Șlem în carieră pe care, dacă o va câștiga, va deveni numărul 1 mondial.



Tsitsipas merge în finală la Australian Open