Australian Open

Tsitsipas isi face loc in sferturi la Australian Open dupa un meci de cinci seturi cu jucatorul antrenat de Cahill

Sursă foto: https://twitter.com/TennisHQ_

Grecul Stefanos Tsitsipas a avut 2-0 la seturi contra italianului Jannick Sinner, un meci decis pana la urma in setul decisiv dupa patru ore de lupta acerba.

Cap de serie numarul 3, Tsitsipas s-a impus in cele din urma, cu 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3.

Grecul a dominat primele doua seturi, dupa care Sinner a ridicat nivelul jocului si a reusit sa impinga meciul in decisiv.

Un set cinci in care italianul a gresit mai mult si a cedat serviciul in game-ul sase, astfel ca Tsitsipas se distanta la un 4-2 hotarator pentru soarta meciului.

De trei semifinalist la Australian Open, Tsitsipas il va infrunta in sferturi pe cehul Jiri Lehecka, un jucator in varsta de 21 de ani care continua sa impresioneze la Antipozi.

Campionul din 2021 de la Trofeul Tiriac-Nastase de la Bucuresti a trecut in optimi de canadianul Felix Auger-Aliassime, cap de serie 6, cu 4-6, 6-3, 7-6 (2), 7-6 (3).

Lehecka ocupa in prezent locul 71 in ierarhia mondiala, dar prin calificarea in sferturi si-a asigurat un salt pana pe 39 ATP.

S-au mai calificat in sferturi americanul Sebastian Korda dupa o victorie in cinci seturi asupra polonezului Hubert Hurkacz (10-7 in tiebreak-ul setului decisiv), dar si rusul Karen Khachanov, victorie in minimum de seturi cu japonezul Nishioka Yoshihito.

Primele doua sferturi de finala arata astfel:

Karen Khachanov - Sebastian Korda

Stefanos Tsitsipas - Jiri Lehecka.



Tsitsipas isi face loc in sferturi la Australian Open dupa un meci de cinci seturi cu jucatorul antrenat de Cahill