Australian Open

Veteranele la putere! Trei dintre semifinalistele de la Australian Open au peste 34 ani

Sursă foto: twitter.com

Editia din acest an a turneului feminin de la Australian Open ar putea fi considerata o adevarata competitie a veteranelor circuitului mondial profesionist.

Cu exceptia lui Coco Vandeweghe, jucatoare de 25 ani, celelalte trei semifinaliste au peste 35 de ani si adunat sar de suta de ani impreuna.

Cea mai varstnica dintre semifinaliste este Venus Williams, jucatoare care va implini in acest 37 de ani si care revine dupa 14 ani in semifinale la Australian Open. Venus n-a mai jucat o finala de Mare Slem de la Wimbledon 2009.

Serena Williams, 35 ani, si-a obtinut locul in semifinale dupa o victorie scurta in fata Johannei Konta din Marea Britanie, cu 6-2, 6-3. Un succes care o mentine pe Serena in cursa pentru al 7-lea titlu la Melbourne si revenirea pe prima pozitie in ierarhia WTA.

Invinsa in finala din 2016 de Angelique Kerber, pentru Serena Williams este a 10-a prezenta consecutiva in semifinalele unui turneu de Mare Slem.

Pentru Mirijana Lucic-Baroni calificarea in semifinalele unui turneu major la aproape 35 de ani ai sai reprezinta incununarea unei cariere care incepuse atat de promitator. Aceasta a venit dupa victoria in trei seturi obtinuta la Karolina Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-4.

Nu va fi prima prezenta in careul de asi la un Grand Slam, pentru ca in 1999 cea cunoscuta atunci doar ca Mirijana Lucic atingea faza semifinalelor la Wimbledon.

Castigatoare a primului ei turneu la doar 15 ani si campioana de dublu la Australian Open alaturi de Martin Hingis in 1998, Lucic-Baroni a disparut de pe radare la un moment dat din cauza problemelor familiale.

Intre 2004 si 2006 nici macar nu a mai fost inregistrata in clasamentul feminin mondial, pentru ca ulterior incepand cu anul 2007 sa revina in circuit de cel mai de jos: locul 400 si participarea la turnee ITF.

Tabloul semifinalelor

Venus Williams - Coco Vandeweghe

Serena Williams - Mirijana Lucic-Baroni



Veteranele la putere! Trei dintre semifinalistele de la Australian Open au peste 34 ani