Australian Open

Sorana Cirstea si Irina Begu s-au calificat in turul doi

Jucatoarea Sorana Cirstea si-a respectat statutul de favorita la Australian Open si a depasit faza turului inaugural dupa o victorie in doua seturi in fata unei adversare din Statele Unite. In turul doi a ajuns si Irina-Camelia Begu tot dupa o victorie in doua acte. 

Cirstea, cap de serie numarul 27, a invins-o pe Coco Vanderveghe, cu 6-4, 6-2, dupa un meci intins pe durata a 78 de minute.

Clasata pe locul 29 in clasamentul mondial profesionist, Cirstea a trecut pentru al patrulea an consecutiv de primul tur la Australian Open, unde in 2012 a reusit cea mai buna performanta din cariera ajungand pana in turul al treilea.

In turul al doilea Cirstea o va intalni pe cehoaica Kristyna Pliskova, jucatoare care a eliminat-o in runda inaugurala pe reprezentanta gazdelor Sacha Jones, cu 6-3, 6-2.

Intr-un alt meci programat, luni, in primul tur, Irina-Camelia Begu a avut nevoie tot de doua seturi pentru a trece de olandeza Arantxa Rus, scor 6-4, 6-2.

Primul set a fost extrem de disputat si s-a incheiat dupa 62 de minute, pentru ca in al doilea Begu sa domine si sa castige clar.

Begu va avea o misiune extrem de dificila in turul al doilea urmand a juca impotriva polonezei Agnieszka Radwanska. Favorita numarul 4, Radwanska a trecut in primul tur de Bojana Bobusic din Australia, cu 7-5, 6-0.

Alexandra Cadantu a condus cu un set si 3-1 cu break in meciul cu britanica Heather Watson, dar de la jumatatea setului al doilea a pierdut controlul partidei.

Primul set a fost castigat de Cadantu, cu 6-2, dupa 48 de minute. in setul doi Cadantu a condus cu 3-1 la adapostul unui break. Watson a revenit si a intors scorul dupa patru game-uri la rand si a castigat in cele din urma setul, scor 6-3.

Britanica s-a impus in cele din urma cu 6-2 in decisiv si Cadantu a parasit turneul de simplu.



Sorana Cirstea si Irina Begu s-au calificat in turul doi