Australian Open

Simona Halep scapa de cea mai periculoasa adversara din sferturi

Britanica Johanna Konta i-a oferit Simonei Halep un nesperat cadou inainte ca sportiva noastra sa debuteze in competitia de la Australian Open.

Konta, numarul 47 mondial, a eliminat-o marti in doua seturi pe Venus Williams, a opta favorita a turneului, cu 6-2, 6-4. Venus ramane astfel cu finala disputata in 2003 ca cea mai buna performanta la simplu in turneul australian. 

Williams se afla in sfertul de tablou din care face parte si Simona Halep, iar cele doua s-ar fi intalnit pentru un loc in semifinalele turneului de la Melbourne.

In rest, pe partea de tablou a Simonei Halep nu a fost loc de surprize, favoritele calificandu-se in bloc in turul secund.

Ana Ivanovic a trecut de Tammi Patterson din Australia, cu 6-2, 6-3 si va juca in faza urmatoare cu Anastasija Sevastova din Letona.

De asemenea, Karolina Pliskova a invins-o cu un dublu 6-4 pe Kimberly Birrell din Australia, iar Madison Keys si-a stabilit o intalnire cu Yaroslava Shvedova pentru turul al 3-lea. Keys a invins-o pe Zarina Diyas, cu 7-5, 6-1, iar Shvedova a eliminat-o pe bulgaroaica Pironkova, cu 6-4, 6-4.

Sabine Lisicki si Ekaterina Makarova, alte doua jucatoare pe care le poate intalni Halep, au obtinut victorii in doua seturi.



Simona Halep scapa de cea mai periculoasa adversara din sferturi