Australian Open

Simona Halep pierde primul loc in clasamentul mondial WTA

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Jucatoarea Simona Halep se vede detronata din pozitia de lidera a ierarhiei mondiale WTA.

Eliminata in optimile de la Australian Open de Serena Williams si astfel aflata in imposibilitatea de a-si apara punctele cucerite pentru finala din 2018, Halep pierde primul loc fiind depasita de Petra Kvitova.

Jucatoarea din Cehia s-a calificat in semifinalele de la Antipozi dupa o victorie in doua seturi la Ashleigh Barty, scor 6-1, 6-4.

Un rezultat care o aduce pe Kvitova in postura de lidera mondiala virtuala, cu 5770 puncte in clasamentul WTA actualizat in timp real.

Halep se afla la 5582 puncte dupa evoluatia de la Australian Open.

Naomi Osaka, Elina Svitolina si Karolina Pliskova sunt alte trei jucatoare care pot fi numarul unu mondial dupa competitia de la Antipozi in functie de faza in care se vor opri.

Simona Halep este detronata de pe prima pozitie dupa 48 de saptamani consecutive in care a fost lidera mondiala. Jucatoarea din tara noastra a stat in total 64 de saptamani pe primul loc, fiind a zecea in aceasta ierarhie.

Kvitova ajunge in premiera numarul unu mondial, insa ramane de vazut daca va fi confirmata dupa Australian Open, acum vorbind de o ierarhie virtuala.



Simona Halep pierde primul loc in clasamentul mondial WTA