Australian Open

Serena Williams, statistica zdrobitoare in fata Mariei Sharapova inaintea finalei de la Australian Open

Chiar daca ocupa primele doua locuri in clasamentul mondial WTA, cele doua finaliste de sambata de la Australian Open sunt despartite de nu mai putin de 14 victorii in statistica intalnirilor directe.

Aceasta va fi a 19-a confruntare intre Serena si Sharapova, jucatoarea din Statele Unite conducand cu un categoric si neverosimil 16-2 la general.

De altfel, ultima victorie obtinuta de Sharapova in fata Serenei dateaza din 2004, cand Maria a invins-o in doua finale pe americanca, la Wimbledon si la Turneul Campioanelor.

Din acel moment si pana in prezent Sharapova n-a mai miscat in fata americancei suferind nu mai putin de 15 infrangeri la rand.

Ultima intalnire a celor doua a avut loc in 2014 in semifinalele turneului WTA Premier de la Miami, unde Williams s-a impus in doua seturi, cu 6-4, 6-3.

Sharapova nu a mai luat un set in fata Serenei tot de la Miami, dar din editia 2013 a turneului de casa pentru surorile Williams.

Chiar daca la cei 27 de ani ai sai, Sharapova joaca de cand lumea in circuitul mondial profesionist si a castigat tot ce se putea castiga, in materie de premii se gaseste la jumatatea castigurilor obtinute de Serena Williams.

Jucatoarea de peste ocean a incasat numai din tenis fabuloasa suma de 63.5 milioane de dolari, in timp ce Sharapova a adunat in cont 32.7 milioane.

Sharapova are in acest an zece victorii la rand, dupa ce a castigat turneul de la Brisbane, in timp ce Serena, exceptand meciurile de la Cupa Hopman care nu intra in statistica WTA, a legat sase victorii la rand la Australian Open.

Si din acest punct de vedere finala de sambata va fi una fabuloasa. Pentru cele doua va fi a patra confruntare in ultimul act al unui turneu de Grand Slam, dupa Wimbledon 2004 (Sharapova), Australian Open 2007 (Serena) si Roland Garros (2013).



Serena Williams, statistica zdrobitoare in fata Mariei Sharapova inaintea finalei de la Australian Open