Australian Open

Serena Williams obtine al 23-lea titlu de Mare Slem din cariera

Sursă foto: twitter.com

Jucatoarea americana Serena Williams a impuscat mai multi iepuri dintr-o lovituri dupa finala de la Australian Open castigata in fata surorii sale mai mari Venus.

Prin victoria cu 6-4, 6-4 Serena Williams a pus mana pe al 23-lea trofeu de Mare Slem al carierei si a depasit-o la acest capitol pe Steffi Graf din Germania devenind jucatoarea cu cele mai multe titluri majore in Era Open. Doar Margaret Court are mai multe (24), fara insa a fi considerata in Era Open a tenisului.

Mai mult decat atat, Serena Williams a redevenit numarul unu mondial detronand-o de pe aceasta pozitie pe Angelique Kerber, jucatoare in fata careia pierdea in 2016 finala de la Australian Open.

Meciul cu Venus a fost unul al marilor lovituri, cele doua surori Williams adunand aproape 50 de lovituri castigatoare.

Prezenta in prima ei finala de Mare Slem dupa Wimbledon 2009, Venus a ajuns acum la opt infrangeri in ultimele noua meciuri cu Serena si ramane la cota 7 titluri majore.

Serena a vorbit dupa meci in termeni laudativi despre Venus.

"Este o persoana admirabila si aceste 23 de titluri nu ar fi putut exista fara ea, sa fiu numarul unu mondial n-ar fi fost posibil in absenta ei. Multumesc Venus ca m-ai inspirat sa ajung cea mai buna jucatoare din lume", a declarat Serena.

Venus nu a ramas datoare si i-a intors laudele surorii sale mai mici: "Victoriile tale intotdeauna vor fi si victoriile mele. Sunt enorm de mandra de tine, esti lumea mea".



Serena Williams obtine al 23-lea titlu de Mare Slem din cariera