Australian Open

Se complica lucrurile pentru Novak Djokovic la intrarea in Australia: "Il trimitem acasa cu primul avion"

Sursă foto: https://twitter.com/lobs

Novak Djokovic a obtinut o scutire medicala pentru a participa la Australian Open, insa intrarea jucatorului sarb in tara primului Grand Slam al anului ramane pusa sub semnul intrebarii.

Anuntul prin care Novak Djokovic preciza ca pleaca spre Australia dupa ce a primit o scutire medicala, el nefiind vaccinat impotriva covid, a starnit un val de indignare in intreaga lume.

Ministrul federal al afacerilor interne din Australia a luat pozitie si a anuntat ca Djokovic va fi controlat riguros in momentul sosirii in Australia.

“Orice persoana care doreste sa intre in Australia trebuie sa respecte cerintele noastre stricte de trecere a frontierei.

“In timp ce guvernul statului Victoria si Tennis Australia pot permite unui jucator nevaccinat sa concureze la Australian Open, guvernul Commonwealth este cel care va aplica cerintele noastre la granita australiana”, a spus Karen Andrews.

Acesta a mai precizat ca “nicio persoana care concureaza la Australian Open nu va primi un tratament special”.

“Daca o persoana care soseste nu este vaccinata, trebuie sa furnizeze o dovada acceptabila ca nu poate fi vaccinata din motive medicale”, a mai adaugat Andrews.

In aceasta discutie a intervenit si premierul australian Scott Morrison cu un mesaj si mai taios.

“Asteptam prezentarea lui si ce dovezi ne ofera pentru a sustine acest lucru.

“Daca aceste dovezi nu sunt suficiente, atunci el nu va fi tratat diferit fata de altii si va fi urcat in urmatorul avion spre casa”, a spus Morrison.

Novak Djokovic este asteptat sa soseasca in Australia in zilele urmatoare.



Se complica lucrurile pentru Novak Djokovic la intrarea in Australia: "Il trimitem acasa cu primul avion"