Australian Open

Roger Federer mai face un pas spre titlu la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/tennisportugal

Cotat cu sansa a 17-a la castigarea Australian Open, elvetianul Roger Federer a facut duminica un nou pas spre titlul major cu numarul 18 dintr-o cariera fabuloasa.

Federer l-a eliminat in cinci seturi extrem de disputate pe al 5-lea favorit, japonezul Kei Nishikori, cu 6-7 (4-7), 6-4, 6-1, 4-6, 6-3.

Pentru un loc in semifinale Federer va juca impotriva germanului Mischa Zverev, jucator care a furnizat surpriza eliminandu-l pe Andy Murray, principalul favort al turneului de la Melbourne.

Inceputul meciului a fost unul deloc favorabil lui Federer. Acesta si-a pierdut primele doua game-uri de serviciu si s-a vazut condus cu 5-1.

De acolo a inceput cursa de revenire si aproape ca a castigat setul. Pana la urma Nishikori s-a impus la sapte intr-un tie-break disputat.

Un singur break a facut diferenta in favoarea lui Federer in al doilea set, pentru ca al treilea sa fie adjudecat de o maniera autoritara, elvetianul castigand toate punctele pe serviciul doi al lui Nishikori!

Niponul nu a cedat si a fortat trimiterea meciului in decisiv, unde Federer s-a dovedit mai puternic, mental si fizic, distantandu-se la 3-0.

In varsta de 35 ani, Federer a electrizat publicul prezent pe Rod Laver Arena cu mingea care i-a adus victoria, calificarea fostului lider mondial in sferturi fiind acompaniata de aplauze la scena deschisa.



Roger Federer mai face un pas spre titlu la Australian Open