Australian Open

Rănit, Nadal iese de la Australian Open

Rafael Nadal a fost eliminat miercuri dimineață de la Australian Open, într-un meci în care s-a accidentat în setul al doilea, dar nu a abandonat.

Campionul de anul trecut a fost învins de americanul Mackenzie McDonald în trei seturi, 6-4 6-4 7-5.

În setul al doilea, în timp ce părea să revină, Nadal a suferit o accidentare la șold dintr-o acțiune care nu anunța nimic. A fugit după o minge și a început să șchioapete, ținându-se de partea din stânga a șoldului.

S-a dus la vestiare pentru o pauză medicală, dar a revenit cu dureri vizibile. Nu a mai putut alerga după mingile scurte, nici să servească. S-a limitat în setul al treilea să returneze pentru a scurta punctele și nu a mai pus nici un singur moment probleme. Era de așteptat să nu își revină, accidentările la mușchii de la șold nu suferă ameliorări ale durerii, nu trec în meci, nu dispar și durează săptămâni să se vindece.

Nadal, cu 22 de titluri de Mare Șlem, cel care a câștigat în Australia anul trecut când Novak Djokovic nu a fost lăsat să joace, a plecat de la meci cu capul în jos, mergând încet spre vestiare, în timp ce, poate nepotul din flori al celor care au înființat restaurantele McDonald's vorbea la microfon despre marea sa victorie.

A fost o zi proastă la Australian Open, cu accidentarea lui Nadal și o mulțime de meciuri amânate sau întrerupte din cauza căldurii și a ploii excesive.



Rănit, Nadal iese de la Australian Open