Australian Open

Rafael Nadal trece de obstacolul Gael Monfils si ajunge in sferturi

Sursă foto: twitter.com/DavisCup

Spaniolul Rafael Nadal si-a croit din nou drum spre sferturile de finala la Australian Open dupa o victorie in patru seturi obtinut in fata lui Gael Monfils.

Nadal a transat disputa in aproape patru ore de joc, cu 6-3, 6-3, 4-6, 6-4, si urmeaza a-l intalni pe canadianul Milos Raonic pentru un loc in semifinale.

Campion la Australian Open in 2009 si finalist in alte doua randuri, Nadal a inceput perfect meciul, cu break in game-ul al doilea. De altfel avea sa fie ruptura care a facut diferenta intr-un prim set intins pe durata a 46 de minute.

Nadal a rupt echilibrul devreme si in setul al doilea (2-0), dupa care a condus cu 3-1. Monfils a avut puterea de a reveni si a egala la trei, cu rebreak in game-ul sase, insa Nadal a preluat din nou conducerea contra serviciului.

Mai mult decat atat, spaniolul si-a facut cadou intrarea in setul trei la serviciu dupa un break in finalul actului al doilea.

Un set trei care i-a revenit lui Monfils la diferenta de un singur break, dupa ce francezul l-a mitraliat pe Nadal cu nu mai putin de 18 lovituri castigatoare. Nadal a avut patru sanse de a castiga pe serviciul advers, toate irosite.

In setul patru Nadal a revenit de la 2-4 si a egalat scorul dupa opt jocuri dupa un game in care a intors scorul de la 0-30 pe serviciul advers.

A fost momentul de cotitura al disputei, urmat de un game la zero pe propriul serviciu si un break in finalul meciului.

Nadal si-a trecut astfel in cont victoria cu numarul 13 in 15 dispute cu Monfils, jucator care n-a mai castigat in fata spaniolului din 2012 de la Doha.

Tabloul sferturilor

Mischa Zverev - Roger Federer

Stan Wawrinka - Jo-Wilfried Tsonga

Rafael Nadal - Milos Raonic

David Goffin - Grigor Dimitrov



Rafael Nadal trece de obstacolul Gael Monfils si ajunge in sferturi