Australian Open

O adolescenta din Canada o elimina pe Ana Ivanovic si are semifinala cu Na Li

Eugenie Bouchard, o fata de 19 ani din Canada din afara top 100 WTA, a facut meciul vietii ei marti dimineata la Australian Opan si a eliminat-o pe Ana Ivanovic. Tanara jucatoare o va intalni in semifinale pe favorita numarul 4, chinezoiaca Na Li.

Li a trecut de italianca Flavia Pennetta 6-2 6-2, fara probleme, in putin peste o ora, in sfertul de finala de pe Rod Laver Arena. Li ajunge pentru a patra oara la rand in semifinale la Melbourne.

Chinezoaica (31 de ani)  a devenit una dintre cele mai puternice favorite de a ajunge in a treia finala din ultimii patru ani, dupa eliminarile surprinzatoare ale lui Ivanovic si Serena Williams.

Ivanovic a fost deranjata de o accidentare si nu a putut sa profite de drumul deschis pe tablou, fiind eliminata cu 5-7 7-5 6-2. "Nu a fost o surpriza pentru mine aceasta victorie", a spus increzatoare dupa meci Bouchard.

Ivanovic a castigat primul set la capatul a 47 de minute si parea sa aiba drumul deschis spre prima semifinala de Mare Slem dupa victoria de la Roland Garros din 2008.

Numai ca Bouchard a revenit in setul al doilea cu un break care a dus-o la conducere cu 3-1, dupa care a mai reusit un break si a castigat cu 7-5 dupa o dubla greseala a adversarei.

Canadianca a luat si setul al treilea inchizand partida in doua ore si 24 de minute.



O adolescenta din Canada o elimina pe Ana Ivanovic si are semifinala cu Na Li