Australian Open

Novak Djokovic va juca la Australian Open chiar daca nu e vaccinat. A primit scutire medicala din partea organizatorilor!

Sursă foto: https://twitter.com/Sportnieuwsnl/

Liderul mondial din tenisul masculin a explicat intr-o postare pe retelele de socializare cum a primit permisiunea de a evolua la primul turneu de Mare Slem din 2022.

In varsta de 34 de ani, Novak Djokovic nu este vaccinat impotriva covid si, potrivit reglementarilor in vigoare din Australia, nu ar fi putut evolua in mod normal la Australian Open, turneu care debuteaza pe 17 ianuarie la Melbourne.

Djokovic si-a anuntat fanii in mesajul postat pe reteaua Instagram ca va juca la Australian Open "cu o scutire medicala".

Jucatorul sarb a reusit astfel sa obtina o derogare de la vaccin pe motiv ca serul anti covid i-ar provoca reactii adverse.

De noua ori in cariera Djokovic a castigat Australian Open, inclusiv in ultimele trei editii.

Cu alte cuvinte, organizatorii turneului de Mare Slem din Australia n-au rezistat presiunii de a nu-l avea pe tablou tocmai pe liderul mondial.

O presiune de ordin social din partea fanilor, dar si de ordin financiar, absenta lui Djokovic din turneu reprezentand o lovitura de imagine.

Acum, nu putem sa nu ne intrebam cum se simt ceilalti jucatori nevaccinati care nu pot participa la turneu si care nu au primit o astfel de scutire medicala.

Oare in cazul lor acelasi vaccin nu ar fi putut provoca aceleasi reactii adverse ca in cazul lui Djokovic, scutit prin semnatura de la mult discutata intepatura?!

Si ne gandim doar la doua exemple:

Olivia Gadecki (Australia / 238 WTA) - nevaccinata, nu poate juca la Australian Open;

Natalia Vikhlyantseva (Rusia / 195 WA) - vaccinata cu Sputink V, nu poate juca la Australian Open pentru ca vaccinul rusesc nu se afla pe lista serurilor aprobate la Antipozi.



Novak Djokovic va juca la Australian Open chiar daca nu e vaccinat. A primit scutire medicala din partea organizatorilor!