Australian Open

Novak Djokovic trece de un prim tur complicat la Australian Open. A stat peste 4 ore pe teren contra unui croat de 18 ani

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în turul secund la Australian Open, după un meci de patru seturi contra croatului Dino Prizmic, un jucător venit din calificări și care în 2023 a câștigat titlul la Roland Garros în competiția juniorilor. 

Ana Bogdan, eliminată în primul tur la Australian Open de o jucătoare de 16 ani venită din calificări

 

Novak Djokovic a obținut victoria cu 6-2, 6-7 (5-7), 6-3, 6-4, după un meci în care s-a întrebuințat serios pentru a evita surpriza și a bifa al 90-lea succes din carieră la Australian Open.

Pentru liderul mondial a fost cel mai lung meci disputat în carieră în primul tur la un turneu de Mare Șlem.

Până la meciul cu Prizmic de la Australian Open cel mai lung meci disputat vreodată de Djokovic în runda inaugurală la un turneu major fusese contra francezului Gael Monfils în 2005 la US Open.

La cei 18 ani ai săi Dino Prizmic se anunță de pe acum un jucător de luat în seamă pentru viitorul tenisului masculin.

Publicația franceză L'Equipe a comparat debutul lui Prizmic la Australian Open în acest an cu debutul lui Djokovic în 2005, când sârbul pe atunci în vârstă de 18 ani și de asemenea ajuns pe tablou în urma calificărilor obținea doar trei game-uri în fața rusului Marat Safin.

Cu 26 de erori neforțate comise în seturile doi și trei, Djokovic n-a reușit să arate dominația așteptată de fanii săi pe teren.

În debutul setului al treilea, sârbul a condus cu 2-0 la adăpostul unui break, dar a pierdut apoi trei game-uri consecutive în fața jucătorului clasat pe locul 178 mondial.

Djokovic a reacționat la timp și a egalat cu break (3-3), pentru a tranșa apoi setul în favoarea sa.

Două break-uri luate repede au făcut ca Djokovic să se desprindă la 4-0 în setul patru. Sârbul a avut chiar minge de 5-0, dar din nou inconstanța în jocul său i-a permis lui Prizmic să se apropie amenințător la 4-3.

Un game alb de serviciu la dus pe Djokovic la 5-3, pentru ca liderul mondial să rateze nu mai puțin de patru mingi de meci pe serviciul lui Prizmic.

Croatul a rezistat prelungind suspansul, Djokovic irosind alte două șase de a închide partida pe propriul serviciu.

În cele din urmă a urcat la fileu obligându-l pe Prizmic la o defensivă disperată și croatul a cedat.

La final, într-un gest frumos de sportivitate, Djokovic a solicitat publicului să-i acorde lui Prizmic un rând suplimentar de aplauze.

Următorul adversar al lui Djokovic la Australian Open 2024 se va alege dintre australienii Alexei Popyrin (43 ATP) și Marc Polmans (156 ATP).



Novak Djokovic trece de un prim tur complicat la Australian Open. A stat peste 4 ore pe teren contra unui croat de 18 ani