Australian Open

Novak Djokovic obtine al 8-lea titlu la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen/

Novak Djokovic l-a invins pe Dominic Thiem, duminica, in finala de la Australian Open, unde sarbul a ridicat pentru a opta oara in cariera trofeul deasupra capului. S-a terminat 6-4, 4-6, 2-6, 6-4, 6-4 in favoarea sarbului dupa fix patru ore de joc.

Djokovic a intrat mai bine in meci si s-a instalat confortabil la conducere, scor 4-1, la adapostul unui break.

Thiem s-a vazut obligat sa ridice nivelul jocului si a revenit puternic egaland scorul la 4-4. Djokovic a intrerupt seria austriacului prin castigarea game-ului nou de serviciu.

Lui Thiem i-a tremurat apoi mana si a comis o dubla greseala la minge de set pentru Djokovic. Aceasta dupa ce austriacul salvase prima oportunitate de set a sarbului.

In setul doi Thiem a reusit break-ul devreme (2-1) si a fost randul lui sa conduca pe tabela (4-2). Djokovic a revenit pe tabela la 4-4, cu break recuperat, dar la 5-4 pentru Thiem numarul doi mondial si-a pierdut cumpatul.

Mai intai a comis o dubla greseala la 15-15, pentru ca apoi sa primeasca doua avertismente la rand pentru incalcarea regulamentului de timp la serviciu.

Break reusit de Thiem si austriacul egala scorul la seturi, in timp ce Djokovic deschidea un front contra arbitruluinde scaun. In drum spre propria banca de la marginea terenului sarbul i-a atins in mod ironic piciorul arbitrului, reprosandu-i acestuia ca vrea sa se faca remarcat.

Momentul l-a marcat pe Djokovic si setul trei a fost cedat de sarb aproape fara lupta. Un 6-2 sec in favoarea lui Thiem care si-a vazut intre timp de jocul lui de regularitate. La 4-1 sarbul a solicitat interventia echipei medicale pentru o aparenta problema.

Setul patru i-a revenit lui Djokovic la un break diferenta pe care sarbul l-a reusit dupa o lupta echilibrata pana la 4-3 in favoarea sa. La 5-3 Djokovic n-a avut nicio problema in a-si castiga game-ul de serviciu si a trimite finala in decisiv.

Un decisiv pe care Djokovic l-a controlat dupa un break obtinut devreme (2-1). Thiem a reactionat imediat si a fost aproape de rebreak, irosind doua sanse de a castiga pe serviciul lui Djokovic. Sarbul se distanta la 3-1 si 4-2, moment cand a avut minge de break.

Pana la final Djokovic si-a tinut serviciul si a incheiat decisivul, cu 6-4.

Novak Djokovic a mai castigat Australian Open de sapte ori pana la victoria din 2020, in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 si 2019. Djokovic ajunge la 17 titluri de Mare Slem si poate fi numit fara exagerare ”Mister Australian Open”.

Thiem ajunge la a treia finala majora pierduta, dupa cele doua de la Roland Garros in care a fost invins de Rafael Nadal in 2018 si 2019.

Dupa victoria de la Melbourne revine pe primul loc in clasamentul ATP, cu 9720 puncte, depasindu-l pe Rafael Nadal (9395).



Novak Djokovic obtine al 8-lea titlu la Australian Open