Australian Open

Novak Djokovic, calificare facila in sferturi la Australian Open: "Am jucat cel mai bun meci din acest an"

Sursă foto: https://twitter.com/atptour

Jucatorul sarb Novak Djokovic s-a calificat pentru a 13-a oara in cariera in sferturile de finala de la Australian Open, dupa ce l-a invins in trei seturi pe australianul Alex De Minaur.

Cotat cu sansa a patra la castigarea turneului, Novak Djokovic s-a impus in trei seturi, cu 6-2, 6-1, 6-2, dupa un meci de putin peste doua ore.

Un meci aproape de perfectiune facut de sarb, acesta recunoscand la interviul oferit la final ca a facut cel mai bun joc al sau la Australian Open 2023.

Djokovic il va intalni in sferturi pe rusul Andrey Rublev. Acesta l-a eliminat pe danezul Holger Rune (favorit 9) la capatul unui meci de cinci seturi, cu 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11-9).

Rublev e favorit 5 la castigarea Australian Open si a castigat un meci din cele trei disputate cu Djokovic pana acum.

Djokovic a ajuns la 86 de victorii in turneul de la Melbourne. Doar la Wimbledon a mai obtinut tot atatea victorii intr-un singur turneu.

La interviul de dupa meci, fostul jucator american Jim Courier l-a intrebat pe Djokovic "de ce l-a invins pe De Minaur atat de convingator".

"Pentru ca asa mi-am dorit. Nu pot sa spun ca-mi pare rau ca nu ati asitat la un meci mai lung. Mi-am dorit sa castig in minimum de seturi. Cand iesi pe teren trebuie sa te confrunti cu multe lucruri. Primele game-uri au fost echilibrate. L-am vazut ca e incordat in primele game-uri din set si mi-am pastrat concentrarea. Am jucat cel mai bun meci din acest an", a spus Djokovic.

Referitor la accidentarea de la coapsa, Djokovic a oferit amanunte: "Azi nu am simtit nimic, dar nu vreau sa sarbatoresc prea devreme. Lucrurile se pot schimba repede, nu i-au nimic de-a gata. Imi place cum m-am miscat, cum am lovit mingea si vreau sa continui asa".

"Cand joci un turneu de un asemenea nivel nu stii care e gradul accidentarii. Nu e o situatie ideala, dar incerc sa ascund durerea. Am pastile pe care le iau, dar nu de acel gen oameni buni, sunt antiinflamatoare. Azi a fost cea mai buna zi a mea in turneu si sper sa ramana la fel", a mai spus Djokovic.



Novak Djokovic, calificare facila in sferturi la Australian Open: "Am jucat cel mai bun meci din acest an"