Australian Open

Novak Djokovic, al 9-lea titlu la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/atptour

Liderul mondial Novak Djokovic a castigat finala de la Australian Open disputata contra rusului Daniil Medvedev.

Novak Djokovic s-a impus in trei seturi, cu 7-5, 6-2, 6-2, la capatul unui meci care s-a intins pe mai putin de doua ore.

Pentru Djokovic este al noualea titlu la Australian Open din tot atatea finale disputate si al treilea consecutiv.

Cu titlul din acest an Djokovic ajunge la 18 trofee de Mare Slem cucerite in cariera. Sarbul se apropie la doua titluri de Roger Federer si Rafael Nadal.

Daniil Medvedev a ratat sansa de a deveni primul rus care castiga Australian Open dupa Marat Safin in 2005.

In varsta de 25 ani, Medveved pierde a doua finala de Mare Slem din cariera. In 2019 era invins de Nadal in ultimul act la US Open.

Ajuns in finala de la Melbourne dupa o serie de 20 de victorii consecutive, Medvedev n-a reusit sa faca fata presiunii impuse de Djokovic.

Sarbul a inceput tare si a condus cu 3-0 in debut. Medvedev a recuperat break-ul si a egalat dupa sase jocuri.

S-a mers apoi cap la cap cu serviciul pana la 6-5 in favoarea lui Djokovic, cand sarbul a pus presiune pe serviciul advers avand trei mingi de break si set.

Medvedev a salvat doua, dar pe a treia Djokovic a concretizat-o si astfel se incheia primul set si cel mai disputat al finalei.

Urmatoarele doua acte au fost la discretia liderului mondial, Djokovic impunandu-se cu un dublu 6-2 fara prea multa rezistenta din partea adversarului.Novak Djokovic, al 9-lea titlu la Australian Open