Australian Open

Novak Djokovic ajunge pentru a 14-a oară în sferturi la Australian Open: ”Flacăra încă arde”

Sursă foto: https://twitter.com/usopen/

Liderul mondial Novak Djokovic a cedat doar trei game-uri în meciul cu francezul Adrian Mannarino programat duminică dimineața în optimile Grand Slam-ului australian.

Australian Open: Se știu primele două sferturi de finală în turneul feminin

 

A fost cea mai categorică victorie obținută de Novak Djokovic la Australian Open 2024, un succes obținut în minimum de seturi, cu 6-0, 6-0, 6-3.

După ce a avut misiuni dificile în primele două seturi, Djokovic a ridicat nivelul evoluând tot mai bine de la meci la meci.

”A fost multă tensiune în setul al treilea, publicul a vrut să se implice în meci şi ca Adrian să câştige un game. Aproape că am simţit că era un lucru bun să cedez un game pentru a mă putea concentra din nou. Evident, a fost dificil pentru el, dar şi pentru mine, să nu mă gândesc la triple bagel”, a declarat Djokovic după meci.

"Mă gândeam că anul acesta voi fi ceva mai relaxat, mai puţin stresat la antrenamente şi la meciuri. Dar nu este aşa. Intensitatea este în continuare extremă, aşa cum aţi văzut astăzi. Încă aştept ce e mai bun de la mine, de aceea muncesc atât de mult în fiecare zi. Flacăra încă arde în mine”, a adăugat Djokovic.

Sârbul s-a calificat astfel pentru a 14-a oară în sferturile turneului pe care l-a câștigat de zece ori în carieră.

Pentru un loc în semifinale Djokovic va juca împotriva americanului Taylor Fritz, cel care l-a eliminat în optimi pe grecu Stefanos Tsitsipas, cu 7-5 (7-3), 5-7, 6-3, 6-3.

Până atunci sârbul l-a egalat pe Roger Federer la numărul de apariții în sferturile turneelor de Mare Șlem (58).



Novak Djokovic ajunge pentru a 14-a oară în sferturi la Australian Open: ”Flacăra încă arde”