Australian Open

Novak Djokovic ajunge în turul 3 la Australian Open după un nou meci de peste trei ore

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Principal favorit la câștigarea unui nou titlu la Australian Open, Novak Djokovic a trecut în runda secundă de australianul Alexey Popyrin la capătul unui meci de patru seturi.

Novak Djokovic a tranșat disputa cu 6-3, 4-6, 7-6 (7-4), 6-3, după trei ore și 11 minute petrecute pe teren. Doar setul al treilea a avut 74 de minute!

Liderul mondial a avut mari emoții în setul al treilea, când a salvat nu mai puțin de patru mingi de set în game-ul al zecelea, la 5-4 pentru Popyrin pe serviciul său.

Djokovic a revenit de la 0-40 și la final a recunoscut că a avut și șansă pentru a scăpa fără set pierdut în acel moment al meciului.

”N-am făcut nimic special, am fost norocos în acel game pentru a scăpa. Pentru un set și jumătate el a fost jucătorul mai bun. În tie-break lucrurile s-au schimbat, am pus o minge în plus pe teren.

”Nu am jucat prea bine, dar el a făcut un meci tactic foarte bun și merită tot creditul.

”Sper să ajung la nivelul următor, să-mi găsesc forma pentru a ajunge cât mai sus în turneu. În primele tururi joci cu adversari care nu au nimic de pierdut, vin pe terenul central pentru a da ce au mai bun și trebuie să găsești o modalitate de a câștiga”, a declarat Novak Djokovic la interviul de după meci.

Djokovic va juca în turul al treilea contra argentinianului Tomas Martin Etcheverry, locul 32 mondial. Scorul întâlnirilor directe este 2-0 în favoarea sârbului, acesta impunându-se de fiecare dată în minimum de seturi, la Roma și Paris-Bercy, în 2023.

Etcheverry i-a eliminat la această ediție de Australian Open pe doi dintre veteranii circuitului, Andy Murray și Gael Monfils, fără să fi pierdut vreun set.

Djokovic a trecut în primul tur de croatul debutant Dino Prizmic, după un meci de patru ore și un minut.



Novak Djokovic ajunge în turul 3 la Australian Open după un nou meci de peste trei ore