Australian Open

Moment inedit: Nadal a avut nevoie de un siret rupt pentru a rebalansa meciul in fata unui japonez incomod

Un meci de tenis de cea mai inalta calitate a avut loc luni dimineata intre Rafael Nadal si japonezul Nishikori, la Australian Open. Spaniolul a castigat cu 7-6 6-4 7-6.

Nadal a castigat primul set la tie-break, insa in cel de-al doilea Nishikori a fost primul din meci care s-a distantat la doua gameuri avans (4-2) reusind un break. A fost primul game pierdut pe propriul serviciu de spaniol in acest turneu.

Nadal si-a castigat apoi serviciul, iar pe serva lui japonezului, la scorul de 15-0, spaniolul a derapat, a cazut si si-a rupt un siret.

S-a dus la arbitra de scaun si i-a aratat ca si-a rupt siretul, cerand sa il schimbe pentru ca nu putea juca asa. I-a aratat si lui Nishikori, pentru a motiva o pauza. Mai devreme, spaniolul ceruse o alta mica pauza pe serva adversarului, sustinand ca i-a sartit vibratorul din racheta.

Vazand ca intr-adevar si-a rupt siretul, arbitra i-a cerut sa il schimbe, numai ca Nadal i-a spus ca "nu pot aici, am o pereche noua, dar la vestiar". Arbitra i-a raspus pe un ton autoritar: "Du-te acum sa o iei!", la care spaniolul s-a executat pe loc si a rupt-o efectiv la fuga de pe teren direct spre vestiare, de unde s-a intros in 3-4 minute incaltat cu o noua pereche.

Revenit, Nadal a facut break si s-a indreptat spre castigarea setului doi, un set doi aflat pana atunci in dezavantajul sau, castigandu-l cu 7-5, iar pe al treilea cu 7-6.



Moment inedit: Nadal a avut nevoie de un siret rupt pentru a rebalansa meciul in fata unui japonez incomod